USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

«Це професіонали. Вміють обдурити людей»: як шахраї ошукали пенсіонерів із Луцька

14 Квітня 2024 10:05
Шахраї телефонували старшим людям і ошукували їх за схемою «Ваш родич потрапив у ДТП». Одного зі зловмисників затримали. Потерпілі опізнали чоловіка, який приходив до них по гроші. Йому присудили 10 років ув’язнення. Однак останній подав апеляцію.

Злочинець приїхав із Києва, щоб разом зі спільницею обкрадати луцьких пенсіонерів, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Одна з жертв шахрайської схеми розповіла, що їй зателефонувала невідома жінка на стаціонарний телефон, представилася лікарем й ошелешила: онука потрапила в ДТП.

«Я почула голос своєї внучки. Я була впевнена, що це вона. Три слова: «Мене збила машина». Я зразу перелякалася. І тут вже бере трубку інша людина і каже: «Я лікар. До нас її привезли після ДТП. Мама знає, вона зараз у слідчого, тому займатися не може, а треба терміново оплатити операцію», – зазначила потерпіла від шахраїв.

Читати ще: У Луцьку викрили шахрайський кол-центр. Фото

Шахрайка одразу почала квапити жінку, бо ж онуку потрібно терміново оперувати й на це треба гроші. До того ж негайно. Мовляв, зараз прийде колега доньки. Близько 40 хвилин зловмисниця «обробляла» пенсіонерку по телефону, щоб та не могла подзвонити рідним, поки по гроші не прийде спільник. Жінка віддала чоловіку, який прийшов, 3500 доларів.

«Схиляється наді мною. Напевно, хотів, щоб вона почула, що він уже в хаті. І почав: «Я дуже спішу. Я не маю часу. Мені треба терміново. Давайте скоріше гроші. В мене там машина, бензин дорогий», – пригадала пенсіонерка.
За такою схемою шахраям вдалося видурити гроші в багатьох людей поважного віку. Підозрюваного оперативно затримали. Йому близько 35 років, із яких 13 він уже відсидів у в’язниці. Тепер чоловіку дали ще 10 років за ґратами за шахрайство. Він подав апеляцію.

Обвинувачений переконував: «Одного разу йому зателефонував знайомий, який перебуває в місцях позбавлення волі, та попросив забрати гроші у знайомих, оскільки він йому довіряє. Вважав, що будь-яких протиправних дій не вчиняє, оскільки його знайомий про все домовився».

Читати ще: Волинянин через Фейсбук ошукав понад 100 людей: збирав кошти на лікування військових та дітей

«Це професіонали. Вони настільки вміють обдурити людей. Треба, щоб люди знали. Говорить лікар, розказує, яка біда з дитиною. Це шок. У людини відключаються всі центри. Тільки про свою біду думаєш», – наголосила ошукана пенсіонерка.

Потерпілі просили суворого покарання для зловмисника. Коли буде вирок, невідомо. Двом суддям оголосили відвід.

Відзначимо, щоб не стати жертвою шахраїв, правоохоронці радять після подібних дзвінків, негайно зателефонувати рідним і в жодному разі не давати гроші незнайомцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus