USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«Це просто шутки між родичами. Я сама хохлушка»: працівницю СБУ Волині судять за виправдовування агресії РФ

15 Грудня 2023 10:29
Волинську співробітницю СБУ звинувачують у виправдовуванні російської агресії. В ДБР кажуть, що майор СБУ повторювала наративи ворога. Розслідування уже завершили. Тепер у суді досліджують переписку жінки з її братом, котрий живе у Росії.

Телеканалу Аверс стало відомо, що спочатку нібито розслідували ймовірне шпигунство серед волинських силовиків. Проводили обшуки, однак шпигунство не підтвердилось. Натомість у телефоні співробітниці СБУ виявили переписку.

«Мені це зачєм? Я 24 роки працюю в спецслужбі. Щоб все втратити? Це просто шутки між родичами. Це приватна переписка», – каже обвинувачена.

Жінка старанно ховає обличчя. Сама вона – співробітниця СБУ. Брат живе у Бєлгороді. Ось 26 лютого минулого року її брат із Росії пише Тетяні, що армада іде на Луцьк і Львів. Далі додає:

– Південь і схід, Гетьманщина – три центральні області і захід, з яким будуть розбиратися особливо.

– Не знаю, дивно якось.

– Сказали, що цей гнійник не залишать.

– Нема промисловості.

– Ні, зараз захоплення правобережної, а потім підуть до вас, уже вирушили білоруси і чеченці. Гнійник буде розкритий і вичищений.
Після повідомлення, що в Чернігові гуманітарна катастрофа, – радісний смайлик від жінки. Далі розмова про те, чи варто купувати долари і побоювання жінки за стаж роботи.

«Це влізли в переписку приватну і почали трактувати, як їм заманеться. Тут мова йде, ета самоє… Мені цей ДБРішнік, який робив обшук, пред’явив те, що я готувалася до того, що прийдуть ті війська і обнулять стаж, і я вже готова тіпа до них перейти. Це стосується вообщє не мене. В мене подружка в Чернігові. Коли туди зайшли війська, то їхнє управління було не готове. Їхні справи особові не вивезли, їх спалили. Я тоже була перелякана. Раптом в нас таке буде? Оце я, навєрно, йому про це сказала, що в деяких містах таке», – каже обвинувачена.

Читати ще: Благословляла Путіна та закликала стріляти по ОП: у Луцьку пенсіонерку покарали умовно

Працівниця СБУ запевняє суддю, що її переписку з братом неправильно трактували: «Я написала: «Тут так мерзко». Це, напевно, я маю на увазі, ета самоє, погану погоду, чи взагалі в мене поганий настрій, бо мама померла. Експерти це трактують, як «їй не подобається жити в Україні». І тут я написала: «Хохлы пишут, что бомбили крымский мост».

Суддя цікавиться, чому працівниця СБУ називає українців хохлами, зокрема себе.

«Себе в тому числі, тому що я сама хохлушка. Я не вважаю це…я сама філолог, я не вважаю, що це якесь там оскорблєніє. Я в шутку використала його риторику. Я написала: «Я читала, Путин помилует. Он добрый». Тобто, я читала десь, я прочитала», – відповідає працівниця спецслужби.

Як згодом виявляється, брат, який так зневажливо пише про Україну, сам виріс на Волині і закінчив луцьку школу. Тож працівниця СБУ між іншим надсилає йому скрін новини, що з місцевого меморіалу демонтували радянську зірку.

«Меморіал – це… Він тут закінчив школу, вони там стояли в тій арці біля вічного вогня. Я знаю, що для нього це… Да! Да, він так вихований, це для нього важливо, він того покоління. Він вважає безсмислєнним знятіє тих звьозд, сторічні всякі символи повинні бути збережені», – говорить обвинувачена.

Каже, що брат – то єдина рідня, яка у неї залишилась, тому і спілкувалась.

«В мене була політика така: хай пише, що хоче, аби був на зв’язку. Бо в мене померла мама, я осталася одна. Я сиділа дома, мені не було з ким спілкуватися. І мене якось зразу ізолювали на роботі», – пояснює працівниця СБУ.

Адвокат зауважує, що існує переписка Тетяни із її братом, котру правоохоронці не взяли до уваги. Мовляв, це листування може її виправдати. Наразі жінці загрожує ув’язнення.

«Санкцією статті, в якій обвинувачується особа, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років із конфіскацією майна або без такого», – повідомив військовий прокурор Олег Філончук.

Невдовзі мають допитати свідків у цій справі. Нібито жінка виправдовувала Росію у розмові зі своїми колегами-силовиками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Александр - 1 Показати IP 15 Грудня 2023 11:48
Ось і з тобою "пошутять"..
Че Показати IP 15 Грудня 2023 12:00
Наслідки того, що на службу брали людей, не аналізуючи їх зв'язки, погляди і спосіб життя. Чи буде воля повністю вичистити систему? І це не тільки стосується СБУ.
Олег Показати IP 15 Грудня 2023 12:15
Вопще , тіпа , ето самоє ) як гопниця .
філолог до Олег Показати IP 15 Грудня 2023 13:35
"...я сама філолог..."
додік Показати IP 15 Грудня 2023 13:51
Бо такі самі й набирали кцпйо і дітей та родичів КГБістів...
Таня Показати IP 15 Грудня 2023 15:31
Не в арці, а на варті стояли біля вічного вогню, навіть передати смисл не можуть правильно. Так і все інше, перекрутили і висмоктали з пальця, підвели під потрібну статтю. І при чому тут зірка на стелі до виправдання агресії?
Оля Показати IP 15 Грудня 2023 15:44
Ця дівчина дуже хороша і грамотна, просто хочуть вигнати з роботи із-за родичів в росії
Ірина Показати IP 15 Грудня 2023 17:33
Понабирають блядєй по оголошенням
санітар Показати IP 15 Грудня 2023 17:47
Якщо "філолог" і з таким сленгом, то точно навчалась на філології у ВНУ. Один до одного.
!!! Показати IP 15 Грудня 2023 17:51
Хахлушка))…
Олександр до !!! Показати IP 17 Грудня 2023 14:06
Полішучка
Ще не зовсім свідоми до !!! Показати IP 25 Лютого 2024 16:10
Парижанин, й..б твою м..ть
Клава Показати IP 16 Грудня 2023 04:03
сумно від таких співробітників спецслужби..мо", її причинне місце без сленгу ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus