USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Пенсіонерку з Луцька засудили за виправдовування російської агресії

4 Жовтня 2023 13:56
Луцькій пенсіонерці дали два роки умовного терміну за те, що поширювала антиукраїнські наративи в соцмережі. Навіть вилучили предмет, за допомогою якого жінка здійснювала цю підривну діяльність. Сама обвинувачена свою вину визнала. Хоча зізналася, що не робила жодних дописів, просто мала необережність поставити вподобайки під коментарями сторонніх людей.

Як з’ясувало слідство, жінка поширювала в соцмережі «Однокласники» повідомлення, в яких виправдовували російську агресію, та заклики до захоплення державної влади, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Із 18 вересня 2022 року до 10 червня 2023 року з використанням власного ноутбука за допомогою мережі «Однокласники» систематично розповсюджувала матеріали, які містять публічні заклики до захоплення державної влади, та поширювала матеріали, які містять виправдовування збройної агресії Російської Федерації, розпочатої у 2014 році, та глорофікацію осіб, які здійснювали збройну агресію, розпочату в 2014 році», – зачитав прокурор.

Підривну діяльність жінка здійснювала на своїй кухні в період між переглядами серіалів. Саме там вона встановила знаряддя, за допомогою якого і вчиняла ці кримінальні правопорушення, тобто ноутбук.

Як розповіла вона не на камеру, заходила в соцмережу, відповідала на повідомлення та інколи читала коментарі до дискусій. Під однією з таких, яка стосувалася війни в Україні, поставила вподобайки під коментарями, які їй сподобалися найбільше. Таким чином жінка підвела себе під кримінал.

Її звинувачують за двома статтями: публічні заклики до насильницької зміни влади та виправдовування російської збройної агресії. На суді обвинувачена свою вину визнала. Пенсіонерка уклала угоду з прокурором про визнання винуватості.

«Прокурор запропонував угоду для моєї підзахисної. Сторона захисту, вивчивши всі матеріали, погодилася на таку угоду. Моя підзахисна давала визнавальні покази на досудовому розслідуванні. Просимо угоду затвердити», – сказала захисниця Вікторія Ханзерук.
Жінці призначили узгоджене покарання за двома статтями Кримінального кодексу, якими передбачено два і три роки позбавлення волі відповідно. Їх замінили умовним терміном.

«За сукупністю кримінальних правопорушень шляхом складання покарань остаточно призначити покарання у виді позбавлення волі строком на чотири роки без позбавлення майна. На підставі статей 75, 76 ККУ звільнити від відбування призначеного покарання із випробуванням, якщо вона протягом двох років іспитового терміну не вчинить кримінального правопорушення», – оголосила суддя Луцького міськрайонного суду Катерина Камінська.

Жінка має сплатити майже шість тисяч гривень судового збору. До слова, ноутбук пенсіонерки конфіскували на користь держави.

Фото ілюстративне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus