USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Укриття стилізували під повстанські криївки: Центр профосвіти в Колках стане Центром професійної досконалості

11 Серпня 2023 21:35
Колківський центр професійної освіти – один з найстаріших професійно-технічних навчальних закладів на Волині, який готує трактористів-машиністів, слюсарів з ремонту, водіїв, кухарів та кондитерів тощо. З року в рік цей перелік збільшується, адже заклад здобуває нові ліцензії відповідно до вимог ринку праці. Тут діє потужний центр професійної кар’єри.

Голова Волиньради Григорій Недопад спільно із очільником бюджетної комісії, депутатом облради Орестом Маховським здійснили робочий візит у Колківський ЦПО, зустрілися з трудовим колективом та ознайомилися із підготовкою матеріально-технічної бази закладу до нового навчального року, безпековою складовою освітнього процесу, а також станом готовності до опалювального сезону, повідомляє Волинська обласна рада.

Директорка центру Людмила Панасюк розповіла, що у новому навчальному році планують зарахувати понад 600 учнів, відповідно до проектної потужності навчального закладу. Окрім волинян, серед студентів тут є молодь із Рівненської, Хмельницької та Івано-Франківської областей, і ця географія розширюється. Трудовий колектив закладу складається зі 180 працівників, 94 з яких педагогічні. Заклад має у підпорядкуванні 22 капітальні будівлі.

Читати ще: 47 мільйонів на шкільні укриття: у чотирьох навчальних закладах Волині облаштовують сховища

Представники засновника найперше оглянули навчальні корпуси та укриття, яке за усіма вимогами облаштували на площі 700 квадратних метрів.
«У нас є відповідні акти ДСНС, Нацполіції та інших служб. Ми його стилізували під колківську повстанську криївку. Частину приміщення обладнали для навчання студентів, аби освітній процес у разі повітряної тривоги не переривався. Коштом субвенції з обласного бюджету ми замінили тут підлогу, облаштували сучасні санвузли, встановили протипожежні двері, провели освітлення, інтернет та закупили генератори», – розповіла Людмила Панасюк.
Вона також запевнила, що до сталого проходження опалювального сезону заклад повністю готовий, заготвлено достатню кількість дров. Окрім твердопаливних котлів, також планують частково використовувати газові.

Гості також оглянули і навчальний корпус, де розмістилися два музеї, присвячені 80-й річниці Колківської повстанської республіки та 60-річній історії самого освітнього закладу. Людмила Панасюк висловила вдячність керівництву обласної ради за сприяння у виділенні коштів обласного бюджету на заміну вікон у цій будівлі на металопластикові та ремонту покрівлі на загальну суму понад мільйон гривень.
«Ваш заклад ми завжди ставимо у приклад. Я розумію, що невирішеними ще залишається ряд питань, не всюди зроблені ремонти. Але ви прагнете розвиватися, а тим, хто працює, ми однозначно будемо допомагати», – пообіцяв голова облради Григорій Недопад.
Чи не найбільший акцент Людмила Панасюк зробила на міжнародній співпраці, що нині є одним із основних напрямків роботи Колківського центру професійної освіти.

«Ми цілеспрямовано налагоджуємо зв’язки з міжнародними організаціями та інституціями в галузі освіти, зокрема, співпрацюючи із закордонними партнерами з Естонії, Польщі, Литви, Канади, Фінляндії та Німеччини. Вивчаємо досвід роботи їхніх закладів професійної освіти, переймаємо сучасні технології навчання та покращення матеріально-технічної бази. Проходять стажування наші педагогічні працівники, а учні беруть участь в міжнародних конференціях, виставках, форумах, майстер-класах, конкурсах з оранки, фестивалях варення тощо», – зауважила очільниця установи.
Людмила Панасюк також наголосила, що у 2021 році в результаті відбору комісією Європейського інвестиційного банку та МОН України Колківський ЦПО увійшов до переліку закладів, на базі яких будуть створюватися Центри професійної досконалості.

«Ми підтримуємо проєкти, які реалізовує заклад, і, враховуючи ефективність та нагальність, виділяли співфінансування з обласного бюджету. Але цей новий проєкт більш масштабний, усі покладають на нього великі надії. В рамках його реалізації планується реновація та реконструкція близько десяти об’єктів та приміщень закладу, передусім навчальних. Також передбачена складова закупівлі обладнання. Наразі Мінрегіоном і МОН створюється робоча група, яка буде реалізовувати цей проєкт, а обласна рада зі свого боку гарантує співфінансування», – запевнив голова бюджетної комісії Орест Маховський.
Голова обласної ради високо оцінив рівень розвитку закладу, його перспективи, а також ефективність використання коштів обласного бюджету.

«Багато зроблено, але є ще над чим працювати, оновлення потребують гуртожиток, виробничі майстерні. Однак ми побачили відчутні зміни, які по мірі можливостей та фінансів тут впроваджує адміністрація центру задля модернізації закладу, а ми зі свого боку обіцяємо максимально сприяти цьому», – резюмував Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Золдат Показати IP 11 Серпня 2023 22:12
Я вже давно казав ото міщани зажили як стали луцькими а не колківськими, почувають себе жителями Детройта та Лас-Вегаса
Пан Полінкевич Показати IP 11 Серпня 2023 22:14
Впорядкуйте той трактор на постаменті це визитівка містечка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus