USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Центральна Америка «потонула» через ураган «Ета», загинули понад 70 осіб

6 Листопада 2020 19:47
Країни Центральної Америки накрив потужний ураган "Ета", жертвами якого стали більше 70 осіб, а постраждали сотні.

Як повідомляє ВВС, мінімум 50 жителів Гватемали загинули через зсуви після злив і сильного вітру. За словами президента країни Алехандро Джамматтеї, близько половини смертей трапилися в одному місті – Сан-Крістобалі-Верапасі. Там потік бруду похоронив під собою 20 будинків на схилі пагорба, пише Обозреватель.
Крім Гватемали, від урагану «Ета» також серйозно постраждала Нікарагуа. Там десятки тисяч людей були евакуйовані до приходу стихії, але без жертв все одно не обійшлося. Адже на північному узбережжі країни двоє чоловіків загинули, коли зсув засипав шахту, де вони працювали.

Крім того, до серйозних наслідків «Ета» призвів і в Гондурасі, де близько 500 осіб знімали просто з дахів будинків через різке зростання рівня води. Що стосується жертв, то серед них – 13-річна дівчинка з міста Сан-Педро-Сула, яку вбила стіна будинку, що впала на ліжко, де дитина спала.
На фотографіях з постраждалих від урагану регіонів Гондурасу і Гватемали видно, як люди ідуть убрід затопленими вулицями, а будинки і автомобілі майже повністю залиті паводковими водами.

Очікується, що вже 7-8 листопада ураган знову набере силу, оскільки він просувається на північний схід в бік Куби і Флориди (США).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus