USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Центральна влада руйнує систему середньої освіти в регіонах, – Ігор Палиця

29 Червня 2021 10:23
Через економію держави сьогодні не вистачає коштів на зарплати вчителям, а школи не в змозі купити дітям парти і комп’ютери.

Про це заявив народний депутат України, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця.

Більше того, у школах не можуть не те що відремонтувати їдальні, а й елементарно перекрити дірявий дах. Адже навчальні заклади отримали лише третину з необхідних на це коштів.

Як зауважує парламентар, причина в тому, що центральна влада не врахувала повною мірою підвищення мінімальної зарплати, формуючи держбюджет. У результаті фактично половина громад відчуває суттєвий дефіцит фінансування середньої освіти. Тільки на зарплати вчителям, які працюють у регіонах, не вистачає 855 мільйонів гривень.

Читати ще: Партія «ЗА Майбутнє» закликає уряд підвищити пенсії та зарплати відповідно до індексу зростання цін

«Партія «ЗА Майбутнє» вимагає змінити систему розрахунку потреб регіонів на фінансування середньої освіти. Необхідно терміново збільшити обсяг центральної освітньої субвенції для місцевих бюджетів. На якості освіти наших дітей економити не можна!» - наголошує Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Так Показати IP 29 Червня 2021 10:40
Ця центральна влада,вже зруйнувала все до чого тільки доторкнулася її погана рука.
Народна прокуратура Показати IP 29 Червня 2021 13:07
Зворотній бік децентралізації. Значить, місцевій владі треба трохи призупинити свою моду на безкінечне перестеляння бруківки та інші непотрібні витрати, а зосередитись на дійсно важливих речах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus