USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Влада за пів року не підготувала країну до боротьби з COVID-19: Палиця про заяву Зеленського щодо зростання кількості хворих

2 Жовтня 2020 13:12
Не політиків і не місцеві вибори треба звинувачувати в погіршенні ситуації з коронавірусом, а безвідповідальність центральної влади, яка за пів року не спромоглася підготувати країну до боротьби з епідемією.

Про це в ефірі ток-шоу «Право на владу» заявив лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця, пише УНІАН.

«Я зі здивуванням прочитав виступ президента Зеленського в Рівному, де він звинуватив політиків і місцеві вибори в зростанні захворюваності на коронавірус. Що, коли був жорсткий карантин, країна не мала такої кількості захворювань. Я хочу відповісти президенту. Люди пішли на карантин, бо були налякані. Вони дали владі підготуватися. Вони втратили робочі місця, втратили свій бізнес, міста втратили податки, обласні бюджети втратили податки, республіканський бюджет втратив податки. Влада не підготувалася. А сьогодні розповідати про те, що треба йти на жорсткий карантин? А за рахунок чого будуть жити люди, за рахунок чого будуть виживати підприємства?» − наголосив він.

Палиця зауважив: за 5 мільярдів гривень держава могла повністю підготуватися до протидії хворобі: забезпечити тестування, ліжко-місця з подачею кисню та апарати КТ.

«Одна лабораторія, яка зможе робити 1 тисячу тестів на добу, коштує 7 мільйонів гривень. Це без загальнобудівельних робіт. За 1 мільярд гривень держава, якби пів року не тягнула когось за хвіст, могла б забезпечити 150 тисяч тестів на добу по всій країні. Усього мільярд гривень! Ще за 2 мільярди можна було б профінансувати й забезпечити 100 тисяч кисневих точок для українців. Бо коли кажуть, що в нас є ліжко-місця, це профанація, вони не забезпечені киснем і не можуть рятувати життя», − наголосив політик.

Також, за його словами, за 2 мільярди гривень можна було б придбати 200 комп’ютерних томографів і роздати по 8–10 у кожну область.

«Люди, які хворітимуть і помиратимуть, – будуть на совісті чиновників, які за пів року нічого не зробили й втратили довіру українців», − сказав Палиця.

Раніше президент України Володимир Зеленський під час спілкування зі ЗМІ в рамках поїздки до Рівненської області заявив, що збільшення кількості інфікованих коронавірусом громадян до понад 4 тисячі за добу є наслідком «політичних ігор» представників місцевих влад, які намагаються подобатись усім людям перед виборами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus