USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Центробанк Бразилії порівняв біткоїн з фінансовою пірамідою

19 Жовтня 2017 12:31
Глава Центробанку Бразилії Ілан Голдфайн зайняв дуже жорстку позицію щодо біткойнов. Ілан Голдфайн негативно сприйняв недавній стрибок ціни біткоїна і порівняв кріптовалюти з фінансовими пірамідами. Про це пише finance.ua з посиланням на Business Insider.

За словами Голдфайна, мотивація тих, хто купує криптовалюти, аналогічна прагненню заробити на шахрайських схемах. Голова бразильського монетарного регулятора вважає, що ціна першої криптовалюти, так само, як і в схемах Понці, тримається на потоці нових інвесторів, які, в свою чергу, також залучають інших покупців біткоїна.

“Біткоїн — фінансовий актив без забезпечення, який люди купують, сподіваючись, що він буде зростати в ціні. Це типова бульбашка або піраміда”, — зазначив Голдфайн.

Також голова ЦБ наголосив, що очолюване ним відомство зацікавлене у розвитку технологічних інновацій, а не подібного роду “бульбашок”.

Тим часом народні депутати України вже заробляють на біткоїнах мільйони доларів. У Верховній Раді всерйоз розглядають можливість легалізації цифрових грошей.

Думки ж експертів щодо обігу віртуальних грошей розділяються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus