USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Центри культурних послуг в селах мають фінансуватися за рахунок бюджетних коштів, – нардеп з Волині

3 Липня 2021 07:00
Народні депутати України підтримали в першому читанні за основу законопроєкт №4692 щодо фінансового забезпечення центрів культурних послуг за рахунок бюджетних коштів.

Про це йдеться на сторінці народної депутатки від Волині Ірини Констанкевич.

«Цей законопроєкт стосується не лише культури, а й питання децентралізації, а саме рівня культурних послуг, який є у селах, селищах. Депутатська група «Партія «ЗА Майбутнє» підтримує ідею законопроєкту. Це перший крок до впровадженням низки заходів з надання населенню якісних та доступних культурних послуг, зокрема шляхом створення центрів культурних послуг», – зазначила під час виступу у Верховній Раді України народна депутатка групи «За майбутнє» Ірина Констанкевич.

Законопроєктом пропонується уточнити та доповнити перелік видатків, що здійснюються з бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад є, що передбачає видатки на державні культурно-освітні та театрально-видовищні програми, таких змін:

- включити до переліку закладів, що забезпечують виконання державних культурно-освітніх та театрально-видовищних програм, центри культурних послуг, студії та інші заклади культури;

- термін «школи естетичного виховання дітей» замінити терміном «мистецькі школи»;

- виключити з такого переліку слова «сільські, селищні, міські бібліотеки, палаци і будинки культури» як такі, що дублюються;

- виокремити із переліку таких закладів зоопарки комунальної власності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus