USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Цей липень став найспекотнішим місяцем на Землі з 1880 року, – NASA

15 Серпня 2023 23:38
Агентство NASA підтвердило прогнози ООН, що липень стане найспекотнішим місяцем у світі. Такого гарячого липня не було щонайменше з 1880 року.

Про це йдеться в заяві NASA, передає «Бабель».

Науковці вважають, що липні протягом останніх пʼяти років ставали дедалі спекотнішими, а наступного року, найімовірніше, глобальна температура знову побʼє рекорд.

Липень 2023 року був на 0,24 °C теплішим за будь-який інший липень у звітах NASA, що складаються з 1880 року.

З 1970-х років дослідники спостерігають збільшення впливу людини на клімат та її відповідальність за глобальне потепління. Вони зазначають, що такі як події Ель-Ніньо, що призводять до нагрівання поверхні океану, і вулканічна активність створюють «дуже, дуже незначний» вплив на глобальне потепління, як порівняти з антропогенними факторами.

Читати ще: Учені прогнозують нові температурні рекорди

Зауважимо, явище Ель-Ніньо повʼязане з потеплінням вод і відбувається кожні три-вісім років. Ель-Ніньо є найпотужнішим коливанням кліматичної системи на Землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus