USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Цікаві факти про роман Даніеля Дефо «Робінзон Крузо»*

30 Вересня 2023 11:32
Роман Даніеля Дефо «Робінзон Крузо» 1719 року одна з найпопулярніших книг у світі. Це був перший роман присвячений темі виживання на безлюдному острові.

Цікаві факти про книгу «Робінзон Крузо»

1. Роман Даніеля Дефо було видано 304 роки тому, але й сьогодні він не втратив своєї популярності.

2. Письменнику було приблизно 59 років, коли Робінзон Крузо був опублікований.

3. Читачі вважали, що «Робінзон Крузо» – це мемуари справжнього потерпілого.

Автор настільки реалістично описав почуття героя, який прожив 28 років на безлюдному острові, що читачі повірили, що ця історія реальна. Та й у першому виданні Робінзон Крузо був названий автором.

4. Повна назва Робінзона Крузо складається з 68 слів, але вона використовується рідко.

5. Робінзон Крузо був заснований на реальній історії про кораблетрощу.

«Робінзон Крузо» був заснований на історії шотландця Олександра Селкірка, який прожив чотири роки на безлюдному острові Мас е Тьєра у Тихому океані. Коли він повернувся до Лондона у 1711 році, то став там справжньою знаменитістю. Його розповіді про пригоди та історії жахів якось почув і Даніель Дефо.

6. Уряд Чилі перейменував острів на честь Робінзона Крузо.

Острів, де, як вважалося, висадився Олександр Селькірк, спочатку називався Más a Tierra Island, у 1966 році уряд Чилі назвав його ім’ям Робінзона Крузо, щоб збільшити потік туристів. Унікальний ландшафт острова робить його популярним місцем для риболовлі, дайвінгу та піших прогулянок.

7. «Робінзон Крузо» був написаний за 6 місяців.

8. Під час Другої світової війни вцілілих у Варшаві називали «Варшавськими Робінзонами».

Євреїв, які ховалися в розбомбленому та зруйнованому місті, бо боялися загинути чи потрапити в концентраційні табори називили «робінзонами».

9. Критики вважають «Робінзона Крузо» першим англійським романом.

10. У цієї книги є продовження. Дефо видав ще дві книги «Наступні пригоди Робінзона Крузо», а потім «Серйозні роздуми Робінзона Крузо». Та ці книги великої популярності не отримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus