USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Ціна питання $2,5 мільйона: СБУ викрила спробу продати «прохідне» місце в партії «Наш край»

9 Червня 2022 20:00
Служба безпеки України викрила керівників однієї з партій на вимаганні коштів за включення особи до виборчого списку та «підтримку» в політичній кар’єрі.

Як повідомляє пресцентр спецслужби, голова політпартії та керівник її територіального осередку вирішили заздалегідь «підготуватися» до наступних парламентських виборів і продати нібито «прохідне» місце у своєму списку.

Свої послуги вони оцінили у 2,5 мільйони доларів.

«Для цього розробили спеціальний маршрут просування політичними сходами: вступ до партії, посада голови районного осередку. Згодом за винагороду навіть бралися призначити чоловіка радником керівника ПрАТ «Київводоканал» – для успішного старту політичної кар’єри. Кошти повинні були передаватись зловмисникам за графіком, складеним головою партії. Сума першого траншу становила 50 тисяч доларів. Правоохоронці затримали зловмисників «на гарячому», під час передачі першої частини», – сповістили в СБУ.

Наразі вирішується питання повідомлення фігурантам про підозру за 2 статтями Кримінального кодексу України – ч.3 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди) та ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

За інформацією «УП», йдеться про партію «Наш край». На фото, наданими СБУ, можна побачити характерну символіку у синьо-білих кольорах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 9 Червня 2022 22:28
Супермаркети НАШ КРАЙ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus