USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ціна вейпів: залежність, рак та розлад психіки у підлітків

17 Червня 2018 22:06
Е-цигарки розрекламували як безпечнішу для здоров’я альтернативу звичайному палінню тютюну, в процесі якого виробляються смола та окис вуглецю.

Нині вони є найрозповсюдженішою формою паління серед молоді, принаймні американської, інформує Голос Америки.

Начальник медичної служби США Вівек Мурті стверджує, що за данними національного дослідження з 2011-го по 2015-й роки кількість вейперів серед школярів середньої та старшої школи зросла на 900%.

Однак, е-цигарки також містять речовину нікотин. На фоні споживання нікотину у підлітків, мозок яких продовжує рости, більш вирогідними є розвиток залежності, розлади настрою, зниження контролю імпульсів у поведінці.

Дехто твердить, що е-цигарки відкривають шлях до інших тютюнових виробів, інші свідчення вказують, що вони можуть бути пов’язані зі словживанням алкоголю та сильніших наркотиків.

Виявлено також, що вторинний аерозоль, який виділяється в повітря під час вейпінгу, містить потенційно шкідливі хімічні речовини, які викликають рак.

У серпні FDA (Управління з нагляду за якістю харчових продуктів і лікарських засобів США) вже обмежило продаж вейперів неповнолітнім до 18 років, але Мурті вважає, що необхідно приймати подальші дії. Мурті закликає включити вейпи до заборони на куріння цигарок у США, збільшити податки і ціни на них, а також регулювати маркетингову практику, яка в основному орієнтована на молодь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
"Ну тупыыыыее" - Зад Показати IP 17 Червня 2018 23:36
Вейп - парилка, електронна цигарка - багаторазова цигарка з нікотиновою заправкою. Джерело - вікіпедія. Знання - сила.
Точно до "Ну тупыыыыее" - Зад Показати IP 18 Червня 2018 00:31
Тільки Вікіпедія вже давно не є будь-яким джерелом, а помийкою в якій правди майже немає, хоча б тому що по десять раз на день кожен може переписувати там все як йому заманеться. Тої ж думки був і "Зад...".
Анонім Показати IP 18 Червня 2018 00:27
Так опасний не нікотин,а смоли і окиси .А на даний час вся тютюнова галузь В руках США,(глянь на пачку сигарет,Яка фірма випускає)весь табак в руках омерикі.і вони заставлять підконтрольні країни отказатись від вейпу своїми пугалками.филип моррис і со,не задаются.вплив на толпу є:депутати з законами(за відкат,) і журналісти за "Мзду малую"
лучанин Показати IP 18 Червня 2018 01:28
без спору школярам воно нахнетреба.. але панове..нахіба писати дурню... Якась заправка містить..а якась і не містить..кожен обирає що хоче парити.. Пар від вейпа "містить потенційно шкідливі хімічні речовини, які викликають рак." які саме??? яка бридота.. А оксид свинцю той що в містах автівки викидають у повітря не 1000 разів шкідливіший?? І ніяких досліджень по цей час ніхто не проводив.. Є лише факти що люди парять багато років..і після тютюну значно краще себе почувають..оце факт!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus