USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ціни на паски в Україні збільшуються. ТАБЛИЦЯ

3 Травня 2013 13:54
Ціни на великодні паски цьогоріч збільшились порівняно з минулим на 25-50%.

Як повідомляє Сегодня.ua, найпопулярніша півкілограмові паска, спечена за бюджетним рецептом з використанням яєчного порошку, рослинної олії, розпушувачів та харчових добавок, коштує вже не 15 гривень, а 20 і вище.


Ціна приблизно за таку ж (600 грамів), але на вершковому маслі, яйцях і без харчових добавок - від 57 до 63 гривень залежно від торгової мережі (торік були приблизно на 20 гривень дешевші).

За даними джерела, експерти називають дві причини, що викликали зюільшення цін: подорожчало борошно, особливо вищого ґатунку, без якого пишну паску не спекти (ціни на борошно зросли порівняно з 2012 роком на 2-2,5 гривень за 1 кілограм) і бажання пекарів і торгівлі заробити на святковому ажіотажі.

«Соціальний хліб у нас збитковий, тому для хлібокомбінатів великодні та поминальні дні - золота пора, коли розберуть все, що запропонують і за будь-якою ціною», - заявив президент Украналітцентру Олександр Охріменко.

Директор інформкомпанії «ПроАгро» Микола Верницький стверджує, що в основному ціни піднімає торгівля, а не виробники, тому що конкуренція серед них велика, і вони намагаються закладати прибуток не вище 15-20%.

Раніше повідомлялося, що ЗМІ повідомляли, що українців очікує відчутне подорожчання великоднього кошика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus