USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Цюрих і Сінгапур очолили рейтинг найдорожчих міст у 2023 році

30 Листопада 2023 23:27
Найдорожчими містами світу в 2023 році визнали Сінгапур та Цюрих (Швейцарія).

Рейтинг уклав Economist Intelligence Unit – аналітичний підрозділ британського журналу The Economist, пише Бабель.

Сінгапур не вперше очолює рейтинг найдорожчих міст. Продукти, алкоголь та одяг у місті коштуватимуть цілий статок, а вартість сертифіката, необхідного для володіння автомобілем, нещодавно перевищила $106 тисяч.

Тим часом Цюрих підскочив на пʼять сходинок, якщо порівняти з минулим роком. Найбільше місто Швейцарії є незмінно дорогим – Цюрих посів перше місце рейтингу в 2020 році і майже ніколи не виходить з десятки найдорожчих міст світу.

Минулорічний переможець Нью-Йорк опустився на третє місце.

Десять найдорожчих для прожиття міст світу в 2023 році:

Цюрих та Сінгапур (на одному рівні);

Женева (Швейцарія) та Нью-Йорк (на одному рівні);

Гонконг;

Лос-Анджелес;

Париж;

Тель-Авів та Копенгаген (на одному рівні);

Сан-Франциско.

Незважаючи на те, що вартість життя в столиці Сирії Дамаску зросла на 321%, місто стало найдешевшим у світі. Також дешеві ціни у Тегерані (Іран), Триполі (Лівія), Карачі (Пакистан), Ташкенті (Узбекистан), Тунісі (Північна Африка), Лусаці (Замбія), Ахмедабаді (Індія), Лагосі (Нігерія), Буенос-Айресі (Аргентина), Ченнаї (Індія).

Читати ще: В яких містах світу живе найбільше мільйонерів

Найбільше в рейтингу впали російські Москва та Санкт-Петербург – вони опустилися на 105 позицій до 142-го та на 74 позицій до 147-го місця відповідно. Це сталося через обвалення рубля.

Щоб скласти список, EIU порівнює понад 400 окремих цін на понад 200 продуктів та послуг у 173 містах. Вони досліджують низку підприємств – і великих, і бюджетних, щоб зрозуміти, наскільки сильно коливалися ціни за останній рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus