USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Цього року лави Волинського медінституту поповнили понад 260 першокурсників

20 Вересня 2023 12:32
У Волинському медінституті відбулася посвята у студенти. В урочистостях з нагоди посвяти першокурсників взяли участь голова обласної ради Григорій Недопад, депутати Волиньради Юрій Валецький та Роксолана Цвид, начальник управління охорони здоров’я ОВА Юрій Легкодух, а також професорсько-викладацький склад закладу.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Цьогоріч лави медичного освітнього закладу поповнили понад 260 першокурсників включно із бакалаврами та магістрами. Загалом професію медичного працівника середньої ланки в інституті здобуватимуть понад 700 студентів за спеціальностями: медсестринство (освітні програми: сестринська, лікувальна, акушерська справа, а також нова: екстрена медицина/парамедик); фармація, промислова фармація та психологія (клінічна психологія).
Читати ще: «Ми – найкращі!» Чотири тисячі студентів Університету імені Лесі Українки склали обітницю. Фото

Тимчасово виконувачка обов’язки ректора медичного вишу Тетяна Пастрик привітала першокурсників зі вступом, а надто із їх усвідомленим вибором майбутньої спеціальності. «Медицина – це не просто професія, це – покликання, велика відповідальність і велика любов до людини й світу. Щиро дякую за те, що з поміж безлічі вітчизняних медичних закладів і можливостей навчатись за кордоном ви сьогодні стаєте спільнотою Волинського медінституту. Це – престижно та відповідально, адже девіз нашого закладу: «Ваше здоров’я – наш пріоритет». Тут працюють професіонали. Унікальність нашого закладу й у тому, що в інституті функціонує фаховий коледж, у складі є професійно-технічне навчання, а також післядипломна освіта», – підкреслила вона.
Очільник Волиньради Григорій Недопад, звертаючись до першокурсників, наголосив на перспективності обраного ними навчального закладу та актуальності професії медичного працівника.

Читати ще: Посвята з молитвою: у Луцькому НТУ – понад п’ять тисяч нових студентів. Фоторепортаж

«Волинський медичний інститут активно розвивається та вдосконалюється. В амбітних планах керівниці та усього колективу – зробити заклад одним із найпотужніших в Україні. І ті унікальні спеціальності, які вже зараз починають проходити акредитацію, надзвичайно потрібні вітчизняній медицині. Ваші нові спеціальності будуть затребувані як на передовій, для порятунку життів наших захисників, так і для закладів охорони здоров’я нашого регіону. Бо сьогодні відчуваємо певний брак кваліфікованих медичних працівників. Наше ж завдання, як керівництва області, сприяти розвитку волинської медицини. Задля цього ми постійно ведемо діалог із урядовцями МОЗ та міжнародними партнерами. Ви, шановні першокурсники, маєте стати майбутнім не польської чи німецької, а саме української медицини», – наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Пародія Показати IP 20 Вересня 2023 14:45
Керівник медзакладу не має вищої медичної освіти. Такий він, рівень майбутньої медицини.
Патрiот Показати IP 20 Вересня 2023 15:52
Рiвень освiти говорить сам за себе:в 24 роки 5 дипломiв про вищу освiту. Талантище!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus