USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Цьогоріч на Волині запрацюють центри для особливих дітей

21 Лютого 2018 15:45
Вже у цьому навчальному році в області повинна запрацювати низка інклюзивно-ресурсних центрів, що надаватимуть корекційно-освітні послуги дітям віком від 2 до 18 років.

Про це розповіла Марина Порошенко під час візиту на Волинь 21 лютого.

Зі слів Марини Порошенко, інклюзивно-ресурсні центри запрацюють на рівні ОТГ та райцентрів. Вони знаходитимуться там, де проживають діти і будуть доступними для будь-якої дитини з особливими освітніми потребами. Центри обслуговуватимуть дітей віком від 2 до 18 років, не лише проводячи їхню оцінку і спрямовуючи у той чи інший навчальний заклад, а й надаватимуть їм корекційно-освітні послуги. Отже, центри займатимуться супроводом таких дітей.

Цього навчального року в області повинні запрацювати 18 таких центрів за новітніми світовими вимогами (зараз Міносвіти закуповує тести, які використовуються в усьому світі, з цими тестами здійснюватимуть оцінку дітей і згодом їм надаватимуть освітні послуги). Фахівці центрів матимуть можливість навчатися, щоб використовувати тести та потім працювати з дітьми. Спільно з Мінрегіонрозвитку погодили типовий проект інклюзивно-ресурсних центрів.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що у Луцьку нині 12 дітей відвідують заклади дошкільної освіти та 30 дітей - сім шкіл з інклюзивним навчання.

Додатково в ДНЗ ввели чотири посади асистентів та 11 посад асистентів у школах. 273 дитини з різними порушеннями здоров’я навчаються у навчально-реабілітаційному центрі, де у 2017 році зробили капітальний ремонт актової зали, обладнають ліфт. У Луцьку затверджений статут інклюзивно-ресурсного центру, який з 1 вересня 2018 року запрацює у Будинку вчителя. У 2019 та 2020 роках у місті запрацюють другий та третій інклюзивно-ресурсні центри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus