USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Цьогоріч у Луцьку буде більше 3 тисяч «першачків»

17 Серпня 2016 15:20
У луцьких школах формується мережа класів, і вже скоро стане відомо, скільки класів буде в ЗОШ міста.

Про це у коментарі кореспондентам Інформаційного агентства Волинські Новини розповів начальник міського управління освіти Олег Гребенюк.

Так, цього року до 1 класу піде більше 3 тисяч маленьких лучан. Нараза вже зареєстровано 2936 заяви з повним пакетом документів. А всього заяв на навчання в перші класи міста у 2016-2017 навчальному році надійшло від більше 3 тисяч лучан. Точна цифра «першачків» стане відома, коли вони всі сядуть за парти.

Нині комісії вже об’їжджають заклади і перевіряють, чи готові вони до прийому дітей. Отож, триває завершальний етап підготовки, і школи мають ще резерв часу для того аби виправити неодопрацювання.

Традиційно, каже Олег Гребенюк є випадки, коли батьки пишуть заяви в заклади в другій половині серпня – коли класи практично сформовані і місць в деяких школах може не бути.

«Щороку є випадки, і цей рік не виняток, коли батьки мають бажання, аби дитина пішла в той чи інший навчальний заклад, але приходять в другій половині серпня. Зрозуміло, що тоді ми не можемо всі бажання задовольнити, і дітей відправляємо в школи, де є місця», - пояснив він.

Власне, наразі в управлінні освіти узгоджують мережу класів, але формують так, щоб в класі було мінімум по 25 учнів. Але відомо, що тенденція до збільшення кількості учнів у місіті зберігається.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанка Показати IP 17 Серпня 2016 15:46
Гребенюк бреше, в більшості шкіл по 35 і більше першокласників, це тільки в в ЗОШ №17 і ЗОШ №19 по 20-25 першокласників.
Людмила Показати IP 17 Серпня 2016 15:56
кількість дітей повинна бути згідно закону. це тільки лучани,чи район теж?
Лучанка Показати IP 17 Серпня 2016 16:38
хто чув, чи правда що міська рада прийняла закон, що діти які не приписані в Луцьку, але проживають тут не мають права іти до школи, і садочку. Бо ми зіткнулись із такою проблемою, зареєстровані на сайті міської ради, але в садок нас не беруть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus