USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Цьогоріч медики пролікували більшість лучан. Поскаржився лише один

2 Липня 2008 14:43
За 5 місяців 2008 року луцькими лікувально-профілактичними закладами було надано медичну допомогу 122 тисячам мешканців обласного центру. Цю інформацію оприлюднив під час наради 1 липня в управлінні охорони здоров’я Луцької міськради його начальник Федір Кошель, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Під час наради, на якій були присутніми представники медичних закладів обласного центру Волині, ключовим питанням став аналіз розгляду звернень громадян до управління.
 
За перше півріччя цього року до медичного управління міськради надійшло 389 звернень громадян, із яких 227 –  письмових. Більшість (майже 80 відсотків) із них стосувалася виділення матеріальної допомоги на лікування. Щодо самих заявників, то це, як правило, – соціально незахищені категорії лучан: інваліди, пенсіонери та безробітні.
 
Пан Кошель задоволений роботою своїх підлеглих. Зокрема, на його думку, про якість роботи луцьких медиків свідчить те, що за шість місяців 2008 року надійшла всього одна скарга. Головний луцький медик закликав ЗМІ не плутати поняття «звернення» і «скарга», щоб не виникало непорозумінь.
 
За словами Федора Кошеля, управління, яке він очолює, налагодило «зворотній зв’язок» з населенням –  цьому сприяє відкриття відповідної «гарячої телефонної лінії» та сайту. Крім того, у міських поліклініках та лікарнях проводиться щоквартальне зворотне анкетування пацієнтів, згідно з результатами якого 80% опитаних задоволені якістю надання медичних послуг у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus