USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Цукерберг у Європарламенті вибачився за помилки Facebook

22 Травня 2018 21:21
Під час зустрічі із європейськими депутатами засновник Facebook Марк Цукерберг вибачився за недоліки соцмережі, інформує ВВС Україна.

"Впродовж кількох останніх років ми не зробили достатньо, аби запобігти використанню розроблених нами інструментів не не на користь, а на шкоду", - заявив Цукерберг у Європейському парламенті, - "Чи йдеться про фейкові новини, іноземне втручання у вибори або дезінформацію, ми не сприймали нашу відповідальність достатньо широко".

"У 2016 ми надто повільно ідентифікували російський вплив на президентські вибори у США. У той час ми були більше зосереджені на більш традиційних кібератаках. Ми виявляли їх і повідомляли користувачів. Але ми не були готові до координованої операції з дезінформації, про які ми знаємо тепер", - заявив Цукерберг.

Він повідомив, що до кінця цього року FB подвоїть кількість фахівців, які працюють над тим, аби зробити соцмережу безпечнішою для споживачів, додавши, що ця безпека є важливішою, аніж прибутки компанії.

За словами засновника FB, нині соцмережею користуються близько 400 млн європейців. Дублін є штаб-квартирою компанії, а Лондон - найбільшою інженерною базою поза межами США.

Марк Цукерберг згадав ту роль, яку відіграє соцмережа у житті мігрантів, які прибувають до Європи, дозволяючи їм підтримувати постійний зв'язок із рідними, а також роль FB у розвитку малого і середнього бізнесу у Європі.

Він також просив політиків не забувати, як FB допомагає їм напряму спілкуватися із виборцями і доносити свою позицію.

Загалом щодо Європи FB має плани збільшити кількість своїх працівників до 10 тисяч у 12 європейських містах.

Разом із тим Facebook вивів понад 1,5 мільярдів користувачів з-під юрисдикції своєї штаб-квартири в Ірландії, перевівши їх до США, аби уникнути дорогих юридичних процедур, пов'язаних із порушенням європейського законодавства щодо захисту даних.

Спочатку планувалося, що зустріч Марка Цукерберга із європейськими парламентарями має відбуватися за зачиненими дверима. Проте це наразилося на критику як з боку політиків, так і виборців у Європі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus