USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Цукрозавод заборгував податківцям 26 мільйонів

21 Квітня 2010 09:35
Керівництво однієї з цукроварень Волині підозрюють в ухиленні від сплати до бюджету 26 мільйонів гривень податків.

Як повідомила прес-служба обласної податкової міліції, місцевий цукровий завод нібито керувався благими намірами – купляв для подальшої переробки цукровий буряк у підприємства з Івано-Франківської області. Ця операція знайшла своє відображення в податковій та бухгалтерській звітності місцевої цукроварні.

Під час перевірки з’ясувалося, що фактично підприємство здійснювало псевдотоварні операції. Бо не мало можливості придбати у івано-франківського підприємства майже 300 тисяч тонн цукрових буряків, вартістю 75,4 мільйона гривень.

Директор фірми з Івано-Франківщини спростував укладання договорів із волинським цукровим заводом на заготівлю і транспортування сировини. І стверджує, що на такі дії нікого із своїх партнерів та колег не уповноважували.

Як поінформувала волинських податківців інспекція якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції в Івано-Франківській області, на теренах краю торік зібрали лише 56 тисяч тонн цукрових буряків.

Більш того, залізниця теж заперечила перевезення цукрового буряка від ТзОВ до волинської цукроварні. Водночас, облдержадміністрації шести суміжних областей повідомили про відсутність пунктів прийому цукрового буряка у ТзОВ.

Таким чином, співробітники податкової міліції зібрали документи, які спростували факт укладання місцевим цукровим заводом і виконання договору на вирощування, транспортування цукрового буряка, підписання товарно-транспортних документів та документів на заготівлю цукрового буряка і довели відображення в бухгалтерській та податковій звітності псевдотоварних операцій.

Позапланова перевірка засвідчила, що підприємство ухилилося від сплати 26 млн. 17 тисяч гривень ПДВ і податку на прибуток. Слідчий відділ УПМ ДПА в області прийняв до провадження порушену Генеральною прокуратурою кримінальну справу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
VSC Показати IP 21 Квітня 2010 10:17
Бу-га-га 300 тыс. тонн в Ивано-Франковской области. Додуматься до такого надо. Видать, менты на этот раз не взяли на лапу и раскрутили дело.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus