USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Цуманську колонію не закриють, а змінять статус

29 Березня 2016 11:05
Переважна частина мешканців селища Цумань Ківерцівського району може зітхнути з полегшенням. Їхню «тюрму-годувальницю» ніхто не закриє, і тут не будуть розселяти біженців із Донбасу чи Сирії, - інформує «Волинська газета».

Нагадаємо, 1 лютого під час оперативної наради в голови облдержадміністрації стало відомо, що у зв’язку з оптимізацією пенітенціарної системи, 200 засуджених з Цуманської виправної колонії переведуть в інші виправні заклади.

Цуманську ВК 84 остаточно не ліквідують – спорожніла колонія перебуватиме під постійною охороною.Видання стверджує, про закриття «тюрми», де не лише в неволі «мотають» встановлені вироками судів терміни злочинці, але й працюють на різноманітних посадах цілком добропорядні громадяни, заговорили після таємничого візиту представників Державної пенітенціарної служби України у виправну колонію №84.

Проблема можливого припинення діяльності цієї колонії стає гострішою ще й через розуміння того, що селищна влада на чолі з головою Анатолієм Дорощуком самотужки не зможе здійснювати охорону території та майна «тюремників», як і налагодити безперебійну роботу водогону, що забезпечує значну частину Цумані питною водою.

За роз’ясненнями редакція звернулася до голови ДПтСУ Володимира Палагнюка. І з приводу подальшої долі колонії №84, і про долю аналогічної установи №42 у селищі Маневичі, і, проаналізувавши катастрофічний стан Київського слідчого ізолятора №1, щодо того, чи є в Лук’янівській в’язниці вихідці з Волині, заступник голови ДПтСУ Сергій Оміновський повідомив, що нині в установах виконання покарань спостерігається тенденція до зменшення числа засуджених.

Але оскільки міністр юстиції України Павло Петренко доручив провести аудит діяльності слідчих ізоляторів та установ виконання покарань, то спеціальна Робоча група провела дослідження з виїздом на місця функціонування колоній і СІЗО: «Визначено порядок оптимізації зазначених установ, згідно з яким діяльність Маневицької виправної колонії Управління ДПтСУ у Волинській області №42 визначено залишити без змін. На цей час Робочою групою опрацьовується питання щодо перепрофілювання Цуманської виправної колонії №84 в установу виконання покарань іншого рівня безпеки».

Таким чином, у відомстві запевняють, що «тюрму» в Цумані ніхто не закриє. І якщо вона зараз має статус посиленого режиму, то, вочевидь, змінять на загальний.

На фото Романа УСТИМЧУКА: в’їзд до Цуманської колонії
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus