USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ЦВК зареєструвала Шарія кандидатом в народні депутати

2 Липня 2019 16:02
Центральна виборча комісія (ЦВК) прийняла рішення про реєстрацію кандидатом в народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради блогера Анатолія Шарія, який був № 1 у виборчому списку політсили «Партія Шарія».

Таке рішення ЦВК прийняла на засіданні у вівторок більшістю голосів на виконання постанови Верховного суду від 30 червня за заявою політсили «Партія Шарія», пише Страна.

Крім того, ЦВК більшістю голосів прийняла рішення про реєстрацію кандидатом в народні депутати діджея, продюсера Євгена Євтухова (був під № 5 у виборчому списку політсили «Партія Шарія» в загальнодержавному багатомандатному окрузі).

Як повідомлялося 24 червня ЦВК відмовила Шарію в реєстрації кандидатом в народні депутати на вибори до Верховної Ради. Підстава – Шарій протягом останніх 5 років не проживав на території України.

Приблизно в 2011-2012 роках він, за даними відкритих джерел, виїхав з України після порушення проти нього кримінальної справи через стрілянину в київському ресторані MacDonalds (сам Шарій заявив, що справа була сфабрикована міліцією як помста за його публікації).

Шарій виїхав до Європи і отримав в 2012 році статус біженця в Литві. З тих пір він постійно проживав на території ЄС.

У той же час, він міг виїхати з України нелегально, а за даними прикордонної служби, його відсутність

в Україні не зафіксована. Що і стало, можливо, підставою для суду зобов’язати ЦВК зареєструвати Шарія кандидатом.

Раніше подібним чином Верховний суд вчинив і щодо соратника Януковича Андрія Клюєва, який також нелегально покинув Україну в 2014 році. Сам Клюєв доводить, що останніми роками жив на непідконтрольній території в Донецьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
- Показати IP 2 Липня 2019 16:21
Хто за нього ставим плюс
Анонім до - Показати IP 2 Липня 2019 17:51
А хто неадекватний - ставим мінус.
виборець до - Показати IP 2 Липня 2019 20:27
А що - хлопак правду казав! Ну звісно, що порохоботам не довподоби :)
Василь Показати IP 2 Липня 2019 19:00
Найкраща новина за сьогодні! Люди все получиться Ви кращі!
Іван Показати IP 2 Липня 2019 21:56
Мінусує, та частина волинян , яка в 2014 весело голосувала за Пороха, потім, обламалася, і зараз не хоче в цьому признатися ,..навіть , сама - собі..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus