USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

ЦВК сформувала склад ТВК на місцеві вибори

16 Вересня 2010 10:59
Центральна виборча комісія сформувала персональний склад територіальних виборчих комісій на вибори до органів місцевого самоврядування 31 жовтня.

Відповідну постанову ЦВК ухвалила о 23:25 у середу, 15 вересня, після 3-годинного її обговорення, - пише Українська правда.

За постанову проголосували 10 членів ЦВК із 14 присутніх, проти - троє, один - утримався.

У ході засідання заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна внесла пропозицію замінити склад обласного ТВК Київщини у зв'язку з тим, що документи на кандидатів у члени цієї ТВК були подані до ЦВК Володимиром Майбоженком від імені партії «ВО «Батьківщина», однак Майбоженко не є членом цієї партії.

Пропозицію Усенко-Чорної в ході обговорення підтримав присутній на засіданні народний депутат від фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Власенко. Він зазначив, що документи були подані з використанням підроблених печаток Київської обласної організації «Батьківщини».

Проте ЦВК не підтримала пропозицію Усенко-Чорної.

Крім того, член ЦВК Олександр Шелестов під час обговорення постанови вніс пропозицію про заміну у ряді тервиборчкомів запропонованих кураторами областей кандидатур у члени ТВК на інші.

На репліку Усенко-Чорної з приводу того, що запропоновані ним кандидатури внесені з голосу на засіданні ЦВК, і у членів комісії не було можливості ознайомитися з кандидатами, Шелестов не відповів.

Також Усенко-Чорна зазначила, що ситуація, подібна до тієї, що склалася у Київській облорганізації партії «Батьківщина», існує і у Львівській обласній організації цієї партії, а Шелестов запропонував, зокрема, змінити і склад ТВК на Львівщині.

ЦВК підтримала пропозицію Шелестова, за неї проголосували 8 членів комісії, проти - 4, утримались - 2.

Як заявив журналістам під час засідання ЦВК Власенко, партія «Батьківщина» оскаржить ухвалену сьогодні постанову Центрвиборчкому щодо складу ТВК.

«Звичайно, її (постанову) можна оскаржити у «славнозвісному» Вищому адміністративному суді. Звичайно, ми це зробимо», - сказав депутат.

Водночас він зазначив, що не має надії, що рішення суду буде на користь «Батьківщини».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus