USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Цигарки можуть подорожчати до 80−100 грн за пачку

12 Вересня 2019 22:05
Ухвалення законопроекту № 1210 про внесення змін до Податкового кодексу України передбачає зростання ставки акцизного податку на сигарети в 2,5 рази, що призведе до зростання цін у 2,5−3 рази – до 80−100 грн за пачку сигарет з 1 січня 2020 року.

Про це заявила директор із зовнішніх зв’язків компанії Філіп Морріс Україна Наталія Бондаренко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Зміни, передбачені законопроектом № 1210, несуть високі ризики як для тютюнової галузі, так і для держави. Збільшення цінового розриву з країнами-сусідами і низька купівельна спроможність громадян може привести до різкого зростання рівня контрабанди», – зазначила вона.

За оцінками Філіп Морріс Україна, обсяг нелегального ринку може досягти 27 млрд цигарок, тобто близько 50% легального ринку тютюнових виробів.

«Це спричинить значне зниження продажів легальними виробниками, а держава відповідно не отримає очікуваних доходів від акцизного податку від тютюнової індустрії. Ми вже спостерігали наслідки політики 30−40% щорічного підвищення ставок акцизу за минулі чотири роки – зростання нелегального ринку в сім разів за цей період», – сказала Бондаренко.

Вона звернула увагу, що законопроект також пропонує в чотири рази підвищити ставки оподаткування на вироби для нагріву, які містять тютюн, змінивши при цьому і підхід до оподаткування даної категорії тютюнових виробів.

«За нашими даними, більше 400 тис. курців в Україні і 11 млн людей у світі вже відмовилися від куріння сигарет на користь використання технології нагріву тютюну», – повідомила Бондаренко.

Своєю чергою, в інших тютюнових компаніях – JTI Україна і Бритіш Американ Тобакко Україна висловили надію, що дана ініціатива є технічною помилкою.

«У чинному Податковому кодексі чітко прописано план підвищення акцизних ставок до 31 грудня 2024 року. А відповідно до підпункту 215.3.2. Податкового кодексу підвищення ставок до 90 євро за 1 тис. сигарет має відбутися з 2025 року», – зазначив директор з корпоративних питань і комунікацій JTI Україна Гінтаутас Діргела.

Законопроект № 1210 про внесення змін до Податкового кодексу України в частині вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей в податковому законодавстві авторства глави парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева був зареєстрований 30 серпня поточного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Че Показати IP 12 Вересня 2019 22:40
Будем з Білорусі возити. За тєму не дякуйте
Закон Показати IP 12 Вересня 2019 23:08
Давно пора вже ціни підняти!!!
Pattern до Закон Показати IP 13 Вересня 2019 04:01
Я перепрошую, але навіщо? Піднімати ціни у 3 рази, шоб збільшити надходження до бюджету за рахунок акцизу? Так правильно говорять, що люди не будуть готові витрачати такі гроші за пачку цигарок, тому перейдуть на контрабанду, яка абсолютно не приноситиме коштів. До того ж, постраждають тютюнові компанії, які, знову ж таки, дають надходження до бюджету. А перейматись за здоров'я нації не варто. Хто курить - буде продовжувати, вірніше знайде вихід, навтіь якшо це буде протизаконно. Хто не курить - тим абсолютно байдуже. А поступове підвищення, як зазначено у підпункті 215.3.2 Податкового кодексу, до 1.8 евро за 20шт., хай відбувається. Протягом 5 років це буде не так помітно, паралельно можна вводити політику проти контрабанди, ціни стануть наближені до європейських, що, своєю чергою, зменшить кількість незаконного експорту у ту ж Польщу.
Коля Показати IP 12 Вересня 2019 23:51
Ще тільки для" повного щастя" не вистачає сигарет по 100 грн.Тоді нехай зарплата в місяць буде 30000 грн як мінімум,для того щоб таке добро палити.Наглості немає меж.
То до Коля Показати IP 13 Вересня 2019 07:49
Порошенку з Гройсманом подякувати треба
Роман до Коля Показати IP 13 Вересня 2019 11:36
Причому наглість ви переживаєте що курити стане дорого, а то що продукти дорогі або взагалі є люди що бідно жиють то як бути??? Я за те що сигарети не були по 100грн, а значно дорожче по 200 а може і 300грн
Тор Показати IP 13 Вересня 2019 08:45
Сигарети не є життєво необхідним товаром, на вулицях буде чистіше. Правильне рішення.
Думка Показати IP 13 Вересня 2019 09:50
Було б добре щоб встановили ціну 1000 грн. за пачку. В нас кожен українець має хронічні хвороби. Можливо хтось зміг би покинути цю шкідливу звичку. А для курців потрібно встановити податок за паління, тому що вони палять,розкидають недопалки, плюють де попало, а ті хно не палить змушені дихати шкідливим димом і нюхати смердючих курців. КИДАЙТЕ ПАЛИТИ!!!!! ЗАЙМАЙТЕСЬ СПОРТОМ!!! БЕРЕЖІТЬ СВОЄ ЗДОРОВЯ І ЗДОРОВЯ ІНШИХ ЛЮДЕЙ!!!
Pattern до Думка Показати IP 13 Вересня 2019 12:36
Ну тоді, можливо, взагалі заборонити паління на законодавчому рівні? Невже вам шкода, шо люди курять? "Розкидають недопалки" - а те що сміття і так купа, можливо давайте будемо боротись з проблемою глобально, а не лише з курцями? "плюють де попало" - ну так, лише курці. "Змушені дихати шкідливим димом" - якшо це не громадське місце, де куріння дозволене, то в чому проблема? "нюхати смердючих курців" - так ви зайдіть в громадскьий транспорт, там крім курців запахів купа, мені наприклад не подобається запах різних парфюмів, то може заборонимо і їх? Звідки ця думка і знання, шо саме ваша позиція правильна? Чому, якшо мені подобається курити і зловживати спиртним, і це моя свідома позиція, то я повинен страждати через те, що хтось вважає, що це неправильно? Не подобається мені займатись спортом, не приносить задоволення, то навіщо ? Помру раніше? Ну я готовий. Поки мої права і свободи не порушують права і свободи іншого - це моя проблема і я вирішую, шо робити зі свїм життям. Чи курити, чи пити, чи забивати тіло тату, чи фарбуватись в рожевий. У вас є своя думка щодо цього, так і дотримуйтесь її, не потрібно вказувати іншим як жити. Для коожного своя істина.
Думка до Pattern Показати IP 13 Вересня 2019 15:38
Ви вірно написали що крім недопалків і так багато сміття. Але це не означає що змінюватись пізно. Давайте кожен почне з себе. Ви згадали за громадські містя, так курці вільно палять в громадських містях і не зважають на порушення прав інших громадян. Запах парфумів ще нікого не вбив, а тютюновий дим - шкідливий! Палити чи не палити Ваше право, але там де люди не ходять. Моя позиція вірна, тому що курці чхають на права інших людей. А ще курці це поганий приклад для молоді!!!!!
Pattern до Думка Показати IP 13 Вересня 2019 17:15
Куріння в громадських місцях - це порушення закону. Так потрібно боротись не з курінням, а з людьми, які порушують закон. Ваша позиція суб'єктивно Ваша. Всім чхати на права оточуючих, не лише курцям. Чому повинні страждати курці, які дотримуються закону, не смітять, поважають права інших? Бо це поганий приклад для молоді? Дійсно? З безмежним доступом до інтернету?) Повірте, потрібно боротись не з курінням чи алкоголем, чи травою, чи проституцією, а з людьми. З відношенням людей до цього. У низці країн легалізована більшість з вищеперечисленного, але лише у нас з цим проблеми. Закурив у громадському місці - штраф. Викинув недопалок - штраф. Наступного разу двічі подумаєш.
ігор луцький до Думка Показати IP 13 Вересня 2019 19:48
Краще подумати над тим,як рятувати молодь від наркоти.
скептик до Думка Показати IP 13 Вересня 2019 18:12
а давайте заборонимо їсти часник і цибулю, бо з рота тхне, а також горох , бо з іншого місця тхне. а де економічно обгрунтовані ціни ? у нас же ж тіпа ринкова економіка. так ринок, чи наперстки в кабміні ?
Роман Показати IP 13 Вересня 2019 11:38
Я за те щоб сигарети зросли до 500 або й 1000грн, тому що толку нема від них, хіба що шкода здоровлю і оточуючі не мають чим дихати
ігор луцький Показати IP 13 Вересня 2019 12:53
Аж смішно.Як на аукціоні:за пачку сигарет-200,300,500,1000грн.Хто більше запропонує?
Порада Показати IP 13 Вересня 2019 15:41
Потрібно штрафувати людей які палять в громадських місцях. А підняття цін це добре, може хоч молодь вбережемо від шкідливої звички.
Люди Показати IP 13 Вересня 2019 15:47
Було б добре щоб ціни на тютюнові вироби значно зросли, і щоб діяли великі штрафи за паління в неналежних місцях. І щоб ці штрафи йшли на лікування важко хворих дітей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus