USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Турійська школа отримала сучасний комп'ютерний клас

20 Березня 2017 23:08
Ще не так давно учні Турійської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів імені Ганни Жежко вивчали інформатику лише з підручників. Комп’ютери, що лишилися у спадок з 80-х років, не могли працювати з нормальною швидкістю, та й потрібних функцій не підтримували. Торік у школі з ініціативи директора та за підтримки батьків з’явилася мережа Wi-Fi. Проте через старі комп’ютери вчителі не могли використовувати її на повну, інформують у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«У нас в країні досить цікаво виходить: ми надаємо академічні знання в той час, як у Західній Європі школярі набувають практичних умінь, – каже директор школи Володимир Поручнік. – Старі комп’ютери постійно зависали, вимикалися. Учителі не могли дати дітям потрібні знання».
Разом з тим, директор школи зазначає, що навіть за відсутності належного комп’ютерного забезпечення діти три роки поспіль здобувають перші місця на районних олімпіадах. Було в історії закладу і друге місце у Всеукраїнській олімпіаді з інформатики.

З проханням допомогти розв’язати проблему ком­п’ю­тери­за­ції школи ініціативна група на чолі з директором звернулася в турійське представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». На умовах співфінансування небайдужої громади та Фонду вдалося не лише придбати потрібну техніку, а й створити цілий комп’ютерний клас.
«Володимир Вікторович хотів, щоб комп’ютери були в кожному кабінеті. Але під час реалізації проекту ми подумали, що доречно зробити хоча б невеличкий комп’ютерний клас. Нам пішли назустріч у відділі освіти Турійської РДА. Вони поза проектом виділили кошти на комп’ютерні столи, також тут замінили вікна. Сьогодні ми бачимо результат. Діти навчаються, здобувають потрібні знання», – зазначає Олена Мазурак, керівник представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Турійському районі.
Долучилися до реалізації проекту й учні. Діти збирали яблука у шкільному саду, їздили садити ліс. Школярі одноголосно виступили за те, щоб віддати зароблені кош­ти на нові комп’ютери.

У новенькому комп’ютерному класі проводять не лише уроки інформатики, а й заняття з інших предметів. Навіть створили спеціальний графік, згідно з яким кожен учитель може запланувати урок у новому класі. Мають доступ до сучасних технологій і школярі. Вони можуть прийти в комп’ютерний клас у позаурочний час, підготуватися до занять чи просто поспілкуватися з друзями у соцмережах. Для декого це – чи не єдиний спосіб комунікації з батьками, які працюють за кордоном.

«Зі з’явою комп’ютерів наша школа стала сучаснішою. Ми можемо на перерві спілкуватися з однолітками, знайти потрібні книжки, допоміжні слова з англійської мови», – каже дев’ятикласник Роман Баглик.
Сучасні комп’ютери полегшили роботу не лише дітям, а й учителям. Бабуся Романа Надія Панасюк, яка свого часу навчалася в цій школі, а зараз працює вчителем, каже, що тепер за допомогою інтернету стало легше готуватися до уроків та цікавіше подавати матеріал.

«Тепер ми маємо змогу осучаснити уроки, працювати з новими програмами, які навіть не завантажувалися на старі комп’ютери. Ми втрачали дуже багато часу, – пригадує заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель інформатики Оксана Квашук. – Тут працюють віртуальні бібліотеки, лабораторії. Кожна дитина може повноцінно готуватися до уроків».
Директор школи Володимир Поручнік на посаді другий рік. Каже: усе, що вдалося зробити за цей час, – завдяки підтримці колег та розумінню батьків. Можна не сумніватися, що проект, який директор школи планує реалізовувати наступним, – встановлення спортивного майданчика поряд зі школою – буде успішним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ТУРІЙСЬК Показати IP 8 Травня 2017 22:41
Як приємно що тут нема цієї корупціонерки, яка говорить що вона все робить. ВОНа ж презетує в області реформи в освіті1. Нехай СЛУЖБИ КОНТРОЛЮЮЧІ перевірять у неї Всі документи по закриттю шкіл. НЕВЖЕ обласна освіта не розрізняє тупізму від професійної освіти. СОРОМ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus