USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Туризм в умовах пандемії: як Європа готується до літнього сезону

7 Травня 2020 07:00
Наразі південь Європи потерпає від обмежень, запроваджених через пандемію COVID-19: порожні пляжі, готелі та ресторани. Але кількість нових заражень поступово йде знижується, тож європейські уряди задумалися над тим, як рятувати туристичну галузь ЄС.

Докладніше про те, як у Європі планують відновлювати туризм – читайте в матеріалі 24 каналу.

Франція

Ще у травні 2019 року місто Кассі на Лазуровому узбережжі Франції було вщент заповнене туристами. Тепер тут майже немає людей.

«Вранці я прокидаюся зі сльозами на очах. Мені дуже сумно, адже немає людей, немає звичного руху в місті», – розповіла мер міста Даніель Мілон.

Поки влада Франції не говорить про відкриття ресторанів, готелів та пляжів. В уряді розробляють рекомендації щодо правил безпеки. Ймовірне відновлення роботи готелів та ресторанів заплановане на початок літа. Однак не йдеться про відкриття кордонів, тож місцеві бізнесмени сподіваються на вітчизняних відпочивальників.
Італія

У Римі креативно підійшли до безпеки відвідувачів кафе, барів та ресторанів. Джорджо Вішоне розробив роздільну панель для столу, яка повністю перекриває його в ширину.


Завдяки тому, що вона прозора, відвідувачі закладів можуть спілкуватися ніби за звичних умов.
Втім попри цю розробку заклади залишатимуться зачиненими щонайменше до червня. Уряд також не планує відкривати кордони. Туристична асоціація Італії звернулась до влади, аби та дозволила приїхати хоча б туристам з країн ЄС. Адже італійська туристична галузь отримувала до 70% своїх прибутків від іноземців.

«Якщо фабрика не виробить якійсь товар сьогодні, вони можуть це зробити завтра. Якщо магазин не продасть свій товар сьогодні, він може продати його завтра. А кімната в готелі опівночі перетворюється на непроданий товар», – пояснив глава Асоціації готельєрів Італії Бернабо Бокка.

Австрія

В Австрії не можуть продати свої послуги відомі віденські візники. Через відсутність іноземних туристів їхній бізнес опинився під загрозою. Скорочення попиту призвело до низьких прибутків, а коні потребують щоденного догляду. Тож візники просять державу про допомогу.
Австрійський уряд одним з перших в Європі почав пом’якшувати карантин. Тут вже працюють магазини, перукарні, спортзали. З середини травня дозволять відкрити ресторани, наприкінці місяця – готелі. Уряд готовий відкривати кордони, але поки для сусідніх країн і не раніше, ніж у червні.

Іспанія

На улюбленій багатьма туристами набережній Барселони наразі дуже людно. Але не тому що розпочався туристичний сезон. Вперше від початку карантину в Іспанії громадянам дозволили займатися спортом на відкритому повітрі.

Зараз не відомо, коли іноземні туристи зможуть приїхати до Барселони. Адже поки уряд не говорить про відкриття кордонів. А от кафе, барам, ресторанам та готелям дозволять відновити роботу вже наступного тижня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
цікавить Показати IP 7 Травня 2020 08:20
Перелік тих країн куди малий відсоток українців їздить бо там дорого, а що на рахунок Туреччини, Болгарії, ОАЄ, Єгипет, Туніс, Хорватія, Чорногорія...?
Луч до цікавить Показати IP 7 Травня 2020 09:08
Там не дорого ми просто бідні!
111 Показати IP 7 Травня 2020 09:24
Останні крайни невигідно описувати бо вони збираюця відкривати кордони А писать про це невигідно бо не підніме паніку
Кінь в шароварах Показати IP 7 Травня 2020 12:13
Європа - то є стара кобила, що сидить в золотій кареті, запряженій туристами. Без туристів сама не поїде та ізголоду іздохне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus