USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

«Ти воєнний, ти ніхто». На Волині водій маршрутки нахамив інваліду війни і змусив оплатити проїзд

27 Жовтня 2023 13:12
Рувим Ройко – у ЗСУ із початку масштабного вторгнення ворога. Бачив пекло війни. За його словами, під час лікування не всі, на жаль, ставляться до воїна з належною повагою. В одній із маршруток водій примусив чоловіка сплатити 17 гривень за проїзд, незважаючи на те, що захисник має посвідчення учасника бойових дій і є інвалідом війни.

25-річний волинянин Рувим Ройко бачив жахи Маріуполя та Донеччини. Чимало його побратимів загинули. Чоловік нині на лікуванні, адже має численні травми, зокрема ушкоджений суглоб і контузії. Соцмережами шириться допис батька захисника. Мовляв, із його сином нечемно повівся водій маршрутки та змусив оплатити проїзд, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Зайшов у маршрутку, сів, а водій кричить, що хтось не заплатив. Я йому показую посвідчення учасника бойових дій. Він каже: ну є посвідчення, але гроші треба платити. Я йому вийняв і показав посвідчення інваліда ІІ групи пожиттєво. А він: все одно треба платити гроші. Я дав гроші. Мені треба було їхати», – пригадує Рувим Ройко.

Він їхав із села Прилуцьке маршруткою, яка прямувала до Піддубців, очевидно, приміського сполучення. Каже, що пасажири розраховувалися готівкою.

Образило чоловіка те, що ніхто з пасажирів не відреагував на ситуацію.

«Ти воєнний, ти ніхто. Тебе ніхто не помічає, – говорить Рувим Ройко. – У Луцьку то багато де пригощають. Ти хочеш заплатити гроші, а вони не беруть. Сьогодні ходив підстригтися, то в барбершопі теж не взяли грошей. За каву біля головного корпусу ВНУ ніколи не брали грошей. Вони кажуть просто: за вас проплачено. А в маршрутці 17 гривень треба заплатити».

Захисник звернувся до водія, який вимагав у нього гроші за проїзд: «Я хотів би замість нього поїздити маршруткою, а він, щоби замість мене туди пішов. Просто помінятися б місцями. Хоч би на пів дня пішов… Якби вижив. Туди, в Піски, закинути».
Очільник відділу транспорту Луцької міської ради був готовий провести службовку перевірку та покарати водія. Але як стало відомо, маршрутка була приміська.

Віктор Главічка нагадує: учасники бойових дій та інваліди війни – серед пільгових категорій населення, тобто мають право їздити безплатно.

«Право пільгового проїзду чітко регламентується законодавством України про соціальний статус учасників війни, інвалідів війни, ветеранів війни. Відповідні рішення прийнято організатором перевезень – виконавчим комітетом Луцької міської ради – щодо надання пільг для такої категорії пасажирів. Ці пільги надаються і на тролейбус, і на автобус. Тобто якщо пільговик зареєстрований у Луцькій громаді, то отримує безплатно електронний квиток на право пільгового проїзду», – коментує керівник відділу транспорту Віктор Главічка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Віра Показати IP 27 Жовтня 2023 13:43
Та не потрібно ніяких паперів, основне - це повага до Військових, це подяка, шановливе ставлення за іх героїзм, любов до країни,мужність тощо! Вони не заховалися за підроблені лікарські шахрайські довідки, а пішли захищати нас з вами і вас - нешанований водію маршрутки!!!
Маннергейм Показати IP 27 Жовтня 2023 13:44
Шановні лучани ви ж якось поважайте реальних героїв . Це ж не атошний турист і не військоматівський атошнік , майте ж якусь повагу
5 Показати IP 27 Жовтня 2023 14:19
Водія знайти і покарати! Щоб ти тими 17 гривнями вдавився,скотино.
Лучанка Показати IP 27 Жовтня 2023 14:35
А де були пасажири? ... А потім розказують, як "втомились" від війни
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2023 15:02
Хай подякує ТЦК. Далі ще веселіше буде.
мати Показати IP 27 Жовтня 2023 15:06
треба воєнкома послати на той маршрут зразу з виписаною повісткою - всі дані відомі !!!!!! скільки тих водіїв-хамів може бути і коли вони нажеруться тими 14-17 гривнями?... видно що ніколи! на місце того воїна його послати, а як виживе то хай попробує просити безплатного проїзду...
лучанка Показати IP 27 Жовтня 2023 15:14
Ключове слово Главічка "отримує електронний квиток", а пан Главічко прекрасно знає і закриває на це очі, що водії виключають валідатори і масово беруть готівку. Для того щоб подати документи і отримати електронний квиток треба військовому особисто звернутися, а то нічого що хлопці повертають в такому стані що їм треба лікування і побути з сім'єю, а не бігати по кабінетах. Совість треба мати і повагу, завдячуючи тим хлопцям ви сидите в теплих кабінетах і спите в теплі хаті. І давно пора вже робити ротацію хлопців з фронту в держустанови, а тих туда. То може швидше війна закінчиться, а на місцях менше корупції буде.
Анонім до лучанка Показати IP 27 Жовтня 2023 16:11
Пільговий квиток - це для того, щоб людина не заглядала в очі хамидлу-водію і просила ласки, а для того, щоб зайти в маршрутку і нормально брати те, що тобі належить.. Думаю кілька годин втраченого часу вартують того
Гоша Показати IP 27 Жовтня 2023 17:33
Водія маршрутки звільнити за не повагу до воїна а главічка що не реагує на хамську поведінку своїх підлеглих звільнити обох
Анонім до Гоша Показати IP 28 Жовтня 2023 10:44
саме так, треба жорстко реагувати на подібну поведінку хитрожопих гнид, бо як вишиванки нап'ялити чи викласти в соцмережі як їх діти співають' батько наш Бандера', то вони добре вміють, а якщо конкретно треба віддати або отримати менше хоча б трохи копійок, то відразу' я їх туди не посилав'. Я б таких відразу брала за лапи і в воєнкомат затягувала - хай покажуть там свій патріотизм. І таких тут дуже багато.
Олена Показати IP 28 Жовтня 2023 15:21
Ганьба водію і пасажирам! У що ви перетворились, людиська. Байдужість це як порожнеча. Ви - порожнє місце, а за вас життя віддають...
Анонім Показати IP 29 Жовтня 2023 09:33
Правильно водій сказав..ти військовий..ти ніхто..в нашій країні військовий це-раб..це нас такими зробили корумповані чиновники

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus