USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Тим, хто хоче позбутися українського громадянства

13 Березня 2014 16:25
Набуття іноземного громадянства не звільняє громадян України від обов’язку дотримуватися Конституції та законів України, - наголошуют у прес-службі Державної міграційної служби України.

Так, у повідомленні йдеться, мовляв, останнім часом в інформаційному просторі поширюються повідомлення про заходи іноземних держав, спрямовані на спрощення порядку отримання громадянами України іноземного громадянства. У зв’язку з цим Державна міграційна служба України інформує громадян про основні положення законодавства України та правові наслідки набуття громадянами України іноземного громадянства.

Стаття 2 Закону України «Про громадянство України» (далі – Закон) визначає, що у випадку, якщо громадянин України набув громадянство (підданство) іншої держави або держав, то у правових відносинах з Україною він визнається лише громадянином України.

Закон також визначає підстави та порядок набуття та припинення громадянства України. Громадянство України припиняється, зокрема внаслідок його втрати (стаття 17 Закону).

Однією з підстав для втрати громадянства України відповідно до статті 19 Закону є добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття.

За змістом статті 20 Закону громадянин України, щодо якого оформляється втрата громадянства, до видання указу Президента України про припинення громадянства України користується всіма правами і несе всі обов’язки громадянина України.

Таким чином, добровільне набуття громадянства іноземної держави громадянином України не звільняє такого громадянина від обов’язку дотримання Конституції України та законодавства України, а також від відповідальності за їх порушення до прийняття відповідного рішення Президентом України про припинення громадянства України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Росія ворог Показати IP 13 Березня 2014 16:31
Надіюсь тепер всі зрозуміли який друг нам Росія.
H Показати IP 13 Березня 2014 16:53
Розуміти можуть лише ті, в кого є розум, а, як виявилось, майже в половини країни його нема, а лише ниточка на якій вуха тримаються.
МВ Показати IP 13 Березня 2014 17:26
накидали вирізок статей.... тільки поверхнево... а основне де???? Стаття 17. Підстави припинення громадянства України Громадянство України припиняється: 1) внаслідок виходу з громадянства України; 2) внаслідок втрати громадянства України; 3) за підставами, передбаченими міжнародними договорами України. ..... що важко зробити це...
Lex Показати IP 13 Березня 2014 18:12
Пипл хавает :D
Бульба Показати IP 13 Березня 2014 20:06
Вы это Кличку расскажите.
халібурда Показати IP 19 Березня 2014 00:42
Засралась Украина с Россией. Полная жопа будет Украине сейчас и потом.
звільняє!! Показати IP 30 Вересня 2015 15:44
б*я!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus