USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Тимощук не повернеться в «Зеніт»

11 Серпня 2010 17:36
Півзахисник «Баварії» Анатолій Тимощук прибув у збірну в ранзі володаря Суперкубка Німеччини, в якому його команда здолала «Шальке». При цьому український легіонер мюнхенців взяв безпосередню участь у перемозі, незважаючи на заяви Луї ван Гала, що Тимощуку краще шукати собі інше місце роботи.

- До збірної завжди приїжджаю в піднесеному настрої, - сказав Тимощук. - Як, втім, і інші мої партнери.

- У матчі за Суперкубок Німеччини ви діяли на місці центрального захисника. Як сприйняли зміну позиції?

- Все нормально. Тренер мене іноді ставить і правим захисником, і центральним. Просто не зміг зіграти на рідній для себе позиції, оскільки Демікеліс отримав травму. Думаю, на місці опорного півзахисника був би більш корисний команді. Але найголовніше, що ми виграли перший трофей у сезоні. Тим більше що матч за Суперкубок Німеччини не проводився протягом останніх 15 років.

- Що говорив ван Гал після матчу з «Шальке»?


- Тренер привітав з перемогою всю команду, а особисто мені подякував за вдалий вихід на заміну.

- Правда, що ван Гал заявив, що вам краще знайти собі іншу команду?

- Не знаю, наскільки це правда. Принаймні, нічого такого від тренера не чув. На даний момент ми одна команда, і якщо б він щось подібне думав, мабуть, першим ділом поговорив би зі мною, а не з журналістами.

- У Росії наполегливо мусуються чутки, що ви або повертаєтеся в «Зеніт» або переходите в московське «Динамо». Наскільки ця інформація відповідає дійсності?


- Якщо брати Росію, то є команди, готові вести переговори про мій трансфер. Як би мені не хотілося говорити, але «Зеніт» не входить в цю групу.

- А які тоді входять?

- Це дві-три команди з Росії, не рахуючи «Зеніту».

- Інтерес до вас виявляють тільки представники російської прем'єр-ліги?

- Не тільки. У моїх послугах зацікавлені і команди з інших країн. На даний момент є хороші варіанти. Але перш, ніж прийняти рішення, я повинен гарненько все зважити. Знаєте, багато чого чуєш, хтось робить якісь зауваження по моїй ситуації. Але що б люди не говорили, це моя ситуація і тільки мені вирішувати свою долю, зважаючи на мою сім'ю. Це для мене найголовніше.

- Голландці прибули в Україну резервним складом. Чи не приспить це вашу пильність?

- Всі тільки й говорять, ось Голландія приїде не найсильнішим складом. А я вважаю, що це нікого не повинно хвилювати. Ми готуємося до чемпіонату Європи, готуємося прийняти його вдома. Вже зіграли три матчі, у всіх добилися перемог. Радує, що в такому настрОї працювали, і треба це настрІй залишити й надалі.
А який суперник ... Нам потрібно проявити свої найкращі якості і довести, що є збірної, яка вміє нав'язувати свою гру. Тим більше, самі розумієте, навіть якщо голландці приїжджають не основою, все одно в них такі футболісти, які здатні дати бій будь-якому супернику. Та й резервісти завжди мотивовані довести, що нітрохи не гірше конкурентів за місце в складі. Тому не думаю, що нас чекає така-собі гра.

Звичайно, буде цікаво зіграти на «Донбас Арені», повернутися в місто, що стало для мене рідним. Думаю, нудьгувати ніхто не буде - ні вболівальники, ні футболісти.

- Пам'ятаєте матч у Голландії, коли місцева збірна обіграла нашу команду, очолювану тоді Олексієм Михайличенком, з рахунком 3:0?

- Так. У тому поєдинку голландці дійсно були сильніші за нас. Ми мали в цьому матчі можливості, але їх не реалізували. Тоді як господарі на всі сто використали свої моменти, і результат вважаю закономірним. А проводити якісь паралелі не бачу сенсу. Все-таки минуло вже досить багато часу.

- Можна сказати, що в Донецьку постараєтеся взяти реванш?

- Ну звичайно!

Сегій Талімончик (Спорт Експрес)

Довідково:

Товариський поєдинок збірної України з національною командою Нідерландів пройде 11 серпня в Донецьку. Початок − о 21.00.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus