USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Тимошенко: українці не вірять в чесність виборів

4 Листопада 2010 08:43
Понад 60% українських громадян не вірять в чесність місцевих виборів, які відбулися в Україні 31 жовтня.

Про це лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила в інтерв'ю Newsweek Poland, - пише "Українська правда" .

"Влада мала в руках усі карти: суди, Центральну виборчу комісію, територіальні виборчі комісії, місцеву адміністрацію. За даними опитувань понад 60% українців не вірять, що вибори були чесними. І вони мають рацію", - сказала Тимошенко.

Тимошенко нагадала, що українська опозиція апелювала до міжнародної громадськості, наводячи факти щодо планування владою фальсифікації виборів.

"Влада навіть у законі записала, що члени комісій мають право видаляти спостерігачів з виборчих дільниць. У законі також записано, що протокол, яким затверджуються результати виборів, буде вважатися дійсним за наявності підписів лише 3 із 18 членів комісій. Вони можуть це зробити в будь-якому місці і без свідків", - пояснила вона.

Лідер "Батьківщини" розповіла, що за новими технологіями активісти Партії регіонів почали створювати партійні осередки під назвою партії "Батьківщина".

"Потім вони реєструвалися в суді і МВС, а відтак висували кандидатів у депутати, унеможливлюючи висування кандидатур справжніх діячів моєї партії", - заявила вона.

"Це шахрайство, зокрема, мало місце в тих областях, де під час останніх президентських виборів я досягла чималого успіху. Чи можна це взагалі назвати виборами, якщо не важливо, хто і як голосує, але важливо, як буде написаний протокол, і хто підрахує голоси?", - заявила Тимошенко.

Нагадаємо, що у чесності результів виборів сумніваються і в місті Луцьку. Зокрема голова Луцької міської організації ВО «Батьківщина» Григорій Пустовіт у своїй оцінці процесу підрахунку голосів у Луцьку заявляв, що «на багатьох виборчих дільницях відбулася фальсифікація». «Так стверджувати мені дозволяє той факт, що за результатами підрахунку є велика різниця між результатами голосування за окремі політичні партії до міської та обласної рад, чого в принципі за логікою не повинно бути», - сказав тоді Пустовіт і додав, що у нього «багато питань по Партії регіонів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Міля Показати IP 4 Листопада 2010 10:20
Вже й у Тимошенко не вірять.
дідо Показати IP 4 Листопада 2010 12:09
ТІМАШЄНКА СВОЄЮ БРЕХНЕЮ ТАК ЗНЕВІРИЛА ЛЮДЕЙ,ШО ТІ ВЖЕ НІКОМУ НЕ ВІРЯТЬ.. ..
Скажена Мама Показати IP 4 Листопада 2010 12:58
Дідо, ти так дістав своїми "бабськими" коментарями, що я вже в чоловіків не вірю... ))))
))) до Скажена Мама Показати IP 4 Листопада 2010 13:29
не грішіть ;-) якщо Ви мама, то повірили ж комусь?.. )))
Скажена Мама до ))) Показати IP 4 Листопада 2010 14:19
Ага! Тому й скажена, бо було шось на отакого дідо схоже )))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus