USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Тимошенко відповіла Медведєву: Втручання у наші справи є неприпустимим

14 Серпня 2009 13:13
Після відповіді Президента України Віктора Ющенка на послання президента Російської Федерації Дмитра Медведєва Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко зробила заяву щодо українсько-російських відносин. Вона наголосила, що втручання у внутрішні справи України – неприпустиме. Про це повідомляють «Волинські Новини».
«Попри те, що зовнішня політика є конституційною прерогативою Президента, не можу обійти мовчанням останні події в українсько-російських відносинах. Дивлячись на їх важливість мене не може не турбувати вкрай високий градус публічної полеміки на цю тему», – йдеться у заяві пані Тимошенко.
Прем’єр зазначає, що почуття відповідальності за країну для будь-якого політика – гарний засіб стримувати емоції в будь-яких, навіть дуже складних ситуаціях, – пише Корреспондент. «Як Прем’єр-міністр, я робила і роблю все можливе для поглиблення взаємовигідного співробітництва між Україною та Росією, перш за все в економічній сфері, за яку відповідає уряд. Так само я буду поступати і далі на будь-якій посаді, яку мені довірить український народ», – сказала пані  Тимошенко.
Прем’єр запевнила, що відносини з Росією вона будувала і буде будувати як рівний з рівним, на основі національних інтересів, взаємної вигоди, поваги до суверенітету та територіальної цілісності.
«При цьому Україна самостійно, без зовнішнього втручання, буде визначати свою зовнішню і внутрішню політику, в тому числі і в гуманітарній сфері. Ми самостійно будемо вивчати власне минуле, самостійно дамо собі лад у сьогоденні, самостійно будемо будувати власне майбутнє», – заявила вона.
Юлія Тимошенко наголосила, що реалізація Україною своїх суверенних прав, формування сучасної політичної нації не є і не може розглядатися як політика, спрямована проти когось.
«Ми завжди готові чути і дослухатись до думки партнерів на Сході та Заході, враховувати їхні інтереси, але втручання у наші внутрішні справи є неприпустимим. Мені хотілося б, щоб українські та російські дипломати на всіх рівнях проблеми, неминучі у взаєминах між будь-якими країнами, з’ясовували не шляхом конфронтації та публічної полеміки, а за столом переговорів. Вважаю також неприпустимою будь-яку паузу у розвитку співробітництва між Україною та Росією. Наш Уряд буде діяти, виходячи саме з цього», – заявила Тимошенко.
Як повідомлялося, 13 серпня Віктор Ющенко написав відповідь листа Медведєву, в якій відкинув звинувачення в проведенні ним антиросійської політики і назвав тон звернення Медведєва недружнім.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus