USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Тисяча за вакцинацію: в Україні офіційно стартувала програма «єПідтримка»

19 Грудня 2021 11:49
Від сьогодні, 19 грудня, в Україні офіційно запрацювала державна програма «єПідтримка» з виплати 1 тисячі гривень громадянам України, які пройшли повну вакцинацію проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це повідомляє Укрінформ.

Виплату може отримати виключно громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку Дія «зелений» COVID-сертифікат вакцинації. Ініціював програму з виплати тисячі гривень вакцинованим українцям президент Володимир Зеленський.
Із 13 грудня стартував пілот програми «єПідтримка», який дозволить отримати тисячу гривень за вакцинацію проти коронавірусу. Із 16 грудня люди, які зареєструвалися у пілотному проєкті через мобільний застосунок Дія, почали отримувати кошти. Для отримання виплати необхідно зареєстуватися у Дії, а також оформити картку в одному з банків-партнерів (наразі це – Альфабанк, А-банк, Монобанк, Приватбанк, Укргазбанк). Про участь у програмі «єПідтримка» також заявив і Ощадбанк. Список банків-партнерів поповнюватиметься у міру їх підключення до «єПідтримки».

Віртувальна картка буде одразу запрограмована на оплату тих категорій послуг, які найбільше постраждали від карантину: на залізничні й авіаквитки в межах країни, театри, кіно, музеї, концерти, книги, спортзали. Кошти на віртуальну картку в межах програми «єПідтримка» мають надійти упродовж 10 днів після подання заявки.

Верховна Рада виділила 8 млрд грн із держбюджету на програму – щоб отримати гроші в перший етап треба подати заяву з 19 до 29 грудня.

Для тих українців, хто не взяв участь у бета-тестуванні проєкту «єПідтримка», послуга доступна з 19 грудня. Заявку можна подати до кінця терміну дії програми, тобто до 18 грудня 2022 року.

На витрату 1000 грн є чотири місяці з моменту їх зарахування на картку.

Громадяни України, старші 60 років, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, із січня 2022 року зможуть витратити передбачені законом тисячу гривень на соціальні потреби, у тому числі на придбання ліків (їх перелік має визначити Кабмін). Із відповідною ініціативою виступив Президент Володимир Зеленський.

«Програма «єПідтримка» розширюватиметься, щоб нею могли скористатись якнайбільше українців. Громадяни у віці 60+ зможуть уже з січня витратити 1 тис. грн на соціальні потреби, зокрема на купівлю ліків. Умова: повна вакцинація проти COVID-19. Урядовці отримали необхідні доручення», – зазначив Президент у Твіттері.

Читати ще: «Ковідна тисяча»: на що українці почали витрачати гроші за вакцинацію. Інфографіка

Водночас Президент запевнив, що фінансування програми буде достатнім.

«Хочу окремо зазначити, щоб розвіяти передбачувані страшилки від телевізійних «ванг» і «нострадамусів»: «єПідтримка» буде повністю забезпечена фінансово. А діятиме вона достатньо часу, щоб кожен міг скористатися своєю тисячею», – заявив глава держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луцьк Показати IP 19 Грудня 2021 12:05
Поки те все введуть в сфери,де можна використати тікошти,то спливе термін їх використання і назад заберуть)
ОДІН. Показати IP 19 Грудня 2021 18:42
СКОРО ЗА ТИСЯЧУ ГРИВЕНЬ УДУТЬ СТАВАТИ ГЕЯМИ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus