USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тисячі кримчан вже втекли на материкову Україну

7 Квітня 2014 10:20
Вже три тисячі кримчан втекли на материк. Їх розселяють у 18-ти областях України. Найбільше - на півдні, заході та в Києві. Без даху над головою не лишився ніхто, запевняють урядовці.

Як йдеться в сюжеті ТСН, відновити втрачений чи замінити паспорт у зв'язку зі зміною прізвища прописані у Криму люди можуть у найближчому підрозділі міграційної служби за місцем прибуття.

"Ми прийшли зареєструватися, прийшли за допомогою стосовно поселення. До дитячого садка і до школи треба влаштувати діток. Дружина буде шукати роботу, в мене робота вже є", - каже Антон Плітус із Сімферополя

У перші дні анексії Криму центр по роботі з біженцями щодня приймав кількасот людей. Тепер потік зменшився до півсотні на день. Житло, запевняють соцпрацівники, є для всіх. Від держави санаторі-профілакторії. Від добрих людей - квартири і будинки.

"Навіть є такі люди, які зняли квартиру і просто оплачують її, щоб сім'я там спокійно могла жити", - кажуть соцпрацівники

Мама-одиначка з двома дітками запрошенням скористалася. В Івано-Франківську почуваються, як вдома. Усе необхідне принесли волонтери. Проте жінка розуміє, що ані гостинність, ані волонтерська допомога не будуть вічними. Про всяк випадок просить не показувати обличчя - раптом доведеться повертатися до Криму.

"Треба бути чесним і відвертим, що забезпечити всіх безкоштовним житлом ми не зможемо. Ми будемо шукати варіанти, які дозволять людям адаптуватися на територіях, перше – це робота", - каже віце-прем'єр Володимир Гройсман.

Найближчим часом, обіцяє Гройсман, в регіонах визначать адреси, за якими колишні кримчани зможуть отримати реєстрацію. Поки ж, запевняє урядовець, і без штампу біженці зможуть отримувати соціальні виплати. Достатньо повідомити про себе місцевим органам - за місцем прибуття. Питання із заблокованими картками теж вирішать - за місяць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 7 Квітня 2014 10:24
Як своїм на зарплату, то казна пуста, а як тим, що здирали з нас останнє за "відпочинок в криму", то є і гроші, і почесті.
Анонім Показати IP 7 Квітня 2014 10:39
від зарплат в 5000грн втікають і таких же пенсій
Анонім до Анонім Показати IP 7 Квітня 2014 12:47
Во во бред укрЗМІ.
Тисячі кримчан Показати IP 7 Квітня 2014 11:52
"Тисячі кримчан вже втекли на материкову Україну",- какие тысячи- миллионы...
Анонім Показати IP 7 Квітня 2014 12:47
Брехня,яка розрахована на недалеких людей,а нормальні люди мають достовірну інформацію-все в Криму добре.І хай їм щастить.
VS до Анонім Показати IP 7 Квітня 2014 13:17
Так чого ти й досі тут? знаєш де так добре і грошей багато, то вперед, розкажеш там, як тебе тут фашисти гнобили, то ще й по телебаченню покажуть і крім зарплати в 5000 тис. грн., гарантовано й премію видадуть.
титушко до Анонім Показати IP 7 Квітня 2014 13:20
утекают те, кто состоял(мужчини) в мусульманских радикальных организациях.
Хизб ут-Тахрир до титушко Показати IP 7 Квітня 2014 13:28
Бисмиллях!
Анонім до Хизб ут-Тахрир Показати IP 7 Квітня 2014 14:05
и ты не кашляй
Анонім до титушко Показати IP 7 Квітня 2014 13:59
Втікають голі-босі які нічого не мають,а звичайні люди,які працюють живуть собі і радіють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus