USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У 2010 програміст купив 2 піци за 10000 біткоїнів. Зараз вони б коштували $ 83 млн

23 Травня 2018 23:38
22 травня ентузіасти відзначили річницю однієї з найбільш ранніх угод в історії криптовалют: дві піци за 10000 біткоїнів купив програміст Ласло Ханеч. На момент покупки біткоїни коштували 25 доларів, зараз їхня ціна - близько 83 мільйонів доларів, інформує hightech.fm.

«Тоді біткоїни мали хоч якусь цінність, так що ідея обміняти їх на піцу здавалася надзвичайно крутою, - відзначав Ханеш в інтерв'ю газеті "Нью-Йорк Таймс" у 2013 році. - Ніхто не знав, що проект стане настільки грандіозним». Також журналісти з'ясували, що він продав залишки своїх біткоїнів за курсом один долар і заробив близько чотирьох тисяч. «Цього було достатньо, щоб купити новий комп'ютер і кілька відеокарт», - сказав він і додав, що майнінгом після цього більше не займався. Це одне з небагатьох інтерв'ю Ханеша, в 2017 році з ним безуспішно спробували зв'язатися користувачі Reddit.

Як з'ясувалося, другий учасник угоди - Джеремі Стардівент - поклав біткоїни на гаманець, а потім оплатив ними подорож по США. «З точним знанням майбутнього я б вчинив інакше, але так можна сказати про що завгодно», - розповів він виданню Vice.

Багато компаній, пов'язаних з криптовалютою, і ентузіасти індустрії сьогодні купують піцу, щоб відзначити день, який, на їхню думку, «змінив статус біткоїнів». У своїх акаунтах в соціальних мережах вони викладають фото з «святковою символікою» і піцою, порівнюють, що б сталося, якби покупка трапилася в 2018 році. Наприклад, біржа Huobi випустила спеціальний короткий відеоролик, а окремий рахунок у «Твіттері» фіксує «курс піци».

Криптобіржа Bitstamp ж підрахувала, що за сьогоднішньою ціною за біткоїни можна купити близько шести з половиною мільйонів піц. За їх же розрахунками, якщо скласти коробки з-під них, то вони досягнуть висоти 300 кілометрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Травня 2018 00:30
Сильно велика реклама цього лохотрона,значить комусь вигідно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus