USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Назвали ім’я українського військового, якого на камеру розстріляли російські окупанти

7 Березня 2023 12:40
Інформацію оновлено 8 березня.

Регіональне управління Сил ТрО «Північ» Збройних Сил України підтвердило, що воїном, якого беззбройним розстріляли росіяни, був Олександр Мацієвський.

Раніше те, що на відео Тимофій Миколайович Шадура, публікували в соцмережах, попередньо його впізнали рідні, проте ця інформація не підтвердилася.

Інформація станом на 7 березня.

Український воїн, якого учора на відео стратили російські окупанти після фрази «Слава Україні!» – боєць 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура.

У пресслужбі 30 ОМБр зазначили, що військовий вважається зниклим безвісти з 3 лютого 2023 року після бойових дій в районі міста Бахмут.

«Наразі тіло нашого військовослужбовця знаходиться на тимчасово окупованій території. Остаточне підтвердження щодо особи буде встановлено після повернення тіла та проведення відповідних експертиз», – йдеться в повідомленні. – Командування 30-ї окремої механізованої бригади і побратими Героя висловлюють щирі співчуття його рідним та близьким. Помста буде невідворотною».

Родичі Шадури заявили про його зникнення та сподівалися знайти інформацію про Тимофія.

6 березня у мережі розійшлося відео, де росіяни розстрілюють українського військовополоненого після слів «Слава Україні».

Українська сторона відразу ж відреагувала на інцидент, який є новим підтвердженням порушення країною-агресором Женевської конвенції, закликавши зайнятися розслідуванням цього злочину прокурора МКС Карім Хана. Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що винних у вбивстві нашого воїна знайдуть та покарають.

Сьогодні Тимофію Шадурі, а саме так, за попередньою інформацією, звали полеглого військового, хочуть надати званням Героя України. Посмертно.

Українці оголосили грошову винагороду за імена вбивць полоненого солдата. Загальна сума винагороди перевищила 20 тисяч доларів. При цьому вона постійно зростає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus