USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У 90% задавнених випадків люди помирають: із 100 тисяч волинян у 7 виявляють меланому

1 Липня 2020 14:38
У порівнянні з 2018 роком за минулий рік кількість хворих з меланомою збільшилася вдвічі.

Нині на Волині у семи людей зі ста тисяч виявляють це злоякісне утворення, інформує Конкурент.

«Це одна з найагресивніших пухлин, яка досить швидко, протягом навіть одного року, може віддати метастази», – розповідає хірург-онколог Віталій Супрунець.

У 90 % задавнених випадків люди помирають. А все тому, що вчасно не звернули увагу на видозмінену родимку на власному тілі. Саме на ній, зі слів лікарів, найчастіше з’являються недоброякісні пухлини.

«Проблема меланоми в тому, що вона протікає безсимптомно. Нема ніякої клініки. Воно просто турбує своєю наявністю і певним косметичним дефектом. Частіше звертаються, звісно, жінки, чоловіки менше звертають увагу на свою зовнішність, і тому приходять занадто пізно», – каже лікар.

Як виявити в себе «погану» родимку, куди звертатися та як попередити рак шкіри – дивіться у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus