USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

В алкоголі, від якого померло 38 людей, знайшли «слід з РФ», – ДФС

1 Жовтня 2016 13:14
Стало відомо джерело надходження смертоносного напою, від якого днями у Харківський області померло близько чотирьох десятків людей. Про це повідомив на своїй сторінці фейсбуку перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан.

«Канал надходження у Харківську область метилового спирту, який став основним інгредієнтом смертельного «коктейлю», від якого вже померло 38 людей, встановили. Він поставлявся з одного з підприємств Луганської області, яке знаходиться у Сєверодонецьку. Це підприємство, що офіційно займається, зокрема, і продажем метанолу, ввозило зазначену продукцію з Російської Федерації», - йдеться у повідомленні.

Також він зазначив, що метанол є сильною отрутою і купити його у вільному продажу неможливо. Щоб навіть його транспортувати, застосовуються спеціальні умови, мають бути відповідні дозвільні документи.

«У цьому випадку посадова особа сєверодонецького підприємства за готівку незаконно реалізовувала метанол знайомому посереднику, який перепродав його безпосередньому організатору виготовлення сурогату, отримуючи гроші на картку.

Наразі також допитали водія, який перевозив спирт. При цьому в наданих йому фіктивних супровідних документах, вказувалась, що він нібито перевозив іншу рідину.

Всього у незаконний спосіб посереднику продали більше п'яти тонн метанолу, який був доставлений організаторові виготовлення сурогатного алкоголю»,- пише Сергій Білан. З його слів, посередник дав покази і в усьому зізнався. За місцем його проживання вже провели обшук, перевіряють зазначене підприємство.



Крім того, заступник голови Державної фіскальної служби України повідомив, що вчора арештували організатора та двох його посібників на 60 діб без права внесення застави, а ще один посібник знаходиться під домашнім арештом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Марія Показати IP 1 Жовтня 2016 13:27
коментар було видалено
Анонім Показати IP 1 Жовтня 2016 14:08
Особисто Путін в горлянки вливав?
Анонім до Анонім Показати IP 1 Жовтня 2016 15:13
Саме так! Сам бачив!
Клава Показати IP 1 Жовтня 2016 14:10
Там на діжках знайшли відбитки пальців Путіна....
Андрей Показати IP 1 Жовтня 2016 14:31
Никто же никого не заставляет покупать его и пить,причём тут спирт РФ
Андрей до Андрей Показати IP 1 Жовтня 2016 17:42
А может и заставляют, откуда ты знаешь?
Анонім Показати IP 1 Жовтня 2016 14:53
А газ не з РФ? А електроенергія не з РФ? А побутова хімія? Нвіщо так нажимати на походження метанолу? Винен той, хто набовтав це і продав. А звідки сировину дістав - це вже справа десяиа. Набридло вже це, "російський слід", "рука Путіна" і т.д. і т.п. Українці потруїли українців (отакі ми патріоти), а вони про якісь сліди торочать. Досить відволікати увагу від суті проблеми.
Це все РФ ! до Анонім Показати IP 1 Жовтня 2016 17:16
Пригадайте як нам розказували: "низькі ціни на газ для побутових потреб - це частина змови проти України, щоб ми власне газовидобування не розвивали. А тепер піднімемо ціну у 10 разів і досягнемо нарешті газової незалежності" )
Мда Показати IP 1 Жовтня 2016 18:22
Маразм зашкалює...щоб не сталось то винна РФ...в сусідів пропав кіт,напевно Путін його стирив....
КИДАЙМО ПИТИ Показати IP 1 Жовтня 2016 18:30
бо нація спивається !!! Слава тверезості !!! Ганьба алкоголізму !!! Ніхто алкоголіком добровільно не стає , а тільки з часом і навіть незрозуміло коли ту межу переходимо !!! Горілка не дівка, здоров'ю злодійка !!! Горілка нас народжує, горілка хрестить, вона людей і в гріб уганяє !!!
Ххх Показати IP 1 Жовтня 2016 21:37
Клеять акцизи, деруть шалені гроші. Контролю Нуль.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus