USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У аптеках не продаватимуть аспірин, валер’янку та спирт

26 Грудня 2013 16:50
Державна служба з лікарських засобів України ввела тимчасову заборону на продаж деяких препаратів.

Серед них екстракт валеріани, ацетилсаліцилова кислота (аспірин), «Мукосанин» від стоматиту, масло гарбуза та етанол 96 (спирт). Відповідні розпорядження з'явилися на офіційному сайті Держлікслужби, - інформують «Відомості».

Заборонені препарати аптекам слід тимчасово вилучити з продажу і помістити в карантин, - йдеться у розпорядженнях.

Як повідомлялося раніше, напередодні в Україні повністю заборонили продаж і застосування «Корвалдіну» та «Корвалолу».

Утім, у Держлікслужбі запевняють, що панікувати не варто. Заборони стосуються не самого препарату, а конкретних серій або конкретного виробника.

«Якщо якість препарату викликає підозри, наприклад, на нього прийшла скарга, ми відправляємо ліки на лабораторний контроль. До отримання результатів препарат тимчасово вилучається з обігу. Якщо лабораторія підтверджує, що препарат неякісний, Держлікслужба України видає розпорядження про його повну заборону. Це означає, що його вилучать з усіх аптек протягом декількох днів і відправлять на утилізацію», — пояснила голова прес-служби Держлікслужби Олена Ліцоєва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus