USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Білорусі нарахували півмільйона «дармоїдів»

3 Грудня 2018 08:58
У базу даних працездатних громадян Білорусі, не зайнятих в економіці, потрапило близько 500 тисяч осіб.

Про це повідомила міністр праці та соціального захисту республіки Ірина Костевич в інтерв'ю телеканалу «Білорусь-1».

База стала доступна 1 грудня 2018 року. Костевич пояснила, що білоруси можуть отримати відомості про свій статус в базі через єдиний портал електронних послуг Білорусі. Крім того ті, хто потрапили в списки нероб дізнаються про це при отриманні квитанції за послуги ЖКГ.

З 2019 року непрацюючі громадяни будуть сплачувати у повному розмірі вартість гарячої води, газу та опалення. Раніше ці послуги субсидувалися державою. Людину можуть видалити з бази і перерахувати вартість послуг, якщо вона надасть докази про працевлаштування.

У січні 2018 року президент Білорусі Олександр Лукашенко скасував так званий «податок на нероб». Його ввели у квітні 2015 року, зобов'язавши всіх непрацюючих працездатних громадян щорічно сплачувати збір у розмірі близько 250 доларів. Податок викликав у країні серію протестів.

Замість цього влада вирішила створити базу працездатних громадян, не зайнятих в економіці, і стягувати з них у повному обсязі вартість субсидованих державою послуг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
хохо Показати IP 3 Грудня 2018 09:34
молодець!!!!
Вася Показати IP 3 Грудня 2018 09:48
Ага. Держава не може забезпечити роботою кваліфікованою і їй легше стягнути податки!!!Владцям і чиновникам тільки треба раби, щоб зранку до вечора на роботі пахали за копійки!!! Диктатра!!! Ніякої свободи слова!!
Українець до Вася Показати IP 3 Грудня 2018 11:03
Це в нас звикли язиком триндіти, "свободословці", хай тобі грець. А це не мішки тягати. Все вірно - працювати треба, а не п**діти. Молодець, Лукашенко! Респект!
Коля до країнця Показати IP 3 Грудня 2018 11:23
Да да пахай на державу вона тобі віддячить!!!!! Пенсію потім будеш рахувати копійки.
Працюючий Показати IP 3 Грудня 2018 11:25
А що я маю мінімалку одержав і все державі віддав. Так що краще не працювати бо тільки ішачиш а що залишається з того що мінімалка?! !!
Українець Показати IP 3 Грудня 2018 12:18
Шановні, не рівняйте пенсії в дикарській Україні та цивілізованій Білорусії.
Правдоруб Показати IP 3 Грудня 2018 12:26
Так, і бацька Лукашенко перший дармоїд!!
Олена родичка Показати IP 3 Грудня 2018 13:44
Ага хто там не жив то каже що там живуть!!!!Там все для білорусів дорого дуже!!!! Білоруси приїздять до нас закупляються в ТАм-Тамі плаття в Ковелі і Ратно !!!!!Так що не треба розказвати що там все гарно харашо там де нас немає. Так як і в Польші якби українці туди не їхали горбатитись то полки б не їхали на заробітки в Німеччину!!! Так що нічого в Білорусії доброго немає, там люди бояться слово сказати!!!!! І більшість живуть за межею бідності.
Красень Показати IP 3 Грудня 2018 15:16
Жінка не повина працювати! НЕвже жінки як перепрошую "лошади" мають на собі все нести? НЕвже жінка так себе не поважає що готова на роботі як чоловіки пахати вдома на куухні і ще дітьми займатись і вдома "попорати " в будинку чи квартирі! А потім голова в жінки болить і такі сильні жінки завжди живть одні або з дитиною. Жінка має себе поважати. А не тяне на собі все і на заробітки жінка і скрізь жінка і тоді діти виростають такі ж самі бо вважають що жінка все на собі тяне, а чоловік вдома пиріжки пече і тортики і зустічає з роботи ?І таке чув що жінка на роботі а вдома чоловік по господарці . Жінки які на роботі товстіють старіють, сплетнями цікавляться а треба щоб жінки за собою доглядали собі більше часу приділяли тоді і не бдуть такі злі. І менше будуть в соцмережах писати пости)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus