USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Білорусі посадили на понад 10 років трьох людей за нібито спробу «держперевороту»

5 Вересня 2022 16:43
Суд Білорусі ухвалив вирок у справі про начебто «змову з метою захоплення державної влади неконституційним шляхом». Троє підсудних отримали від 10 до 11 років тюрми.

Про це пише УП з посиланням на Euroradio.FM.

Нинішня влада Білорусі ув’язнила громадян ще навесні 2021 року, їм інкримінували підготовку до начебто «державного перевороту».

Місцеві пропагандисти стверджують, що за «змовниками» тривалий час стежили спецслужби, а військових, з якими вони контактували, їм підставили, хоча адвокати заявили про провокацію.

Таким чином юриста Юрія Зенковича (він має і громадянство США) засуджено до 11 років колонії, літературознавця та політолога Олександра Федуту, політика Григорія Костусєва – до 10 років колонії кожного. Ольга Голубович та Денис Кравчук отримали по 2,5 року ув’язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus