USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У бюджеті Волині шукатимуть 100 мільйонів на фінансування коледжів

25 Вересня 2017 10:25
Відповідно до пропонованих змін до держбюджету, приблизно 100 мільйонів на фінансування підготовки фахівців у державних закладах освіти 1-2 рівнів акредитації доведеться спрямувати з обласного бюджету.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 25 вересня.

Зі слів директора департаменту фінансів ОДА Ігоря Никитюка, у 2018 році освітня субвенція з держбюджету для Волині становитиме 2,218 мільярда гривень. Кошти спрямовуватимуть виключно на оплату праці педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів та здобуття повної середньої освіти учнів професійно-технічних навчальних закладів. Проект закону про держбюджет на 2018 рік передбачає передачу на баланс обласного бюджету фінансування підготовки фахівців у десяти державних навчальних закладах 1-2 рівнів акредитації на Волині (сума становитиме приблизно 100 мільйонів гривень).

Голова ОДА Володимир Гунчик, своєю чергою, закликав управління освіти працювати над цим питанням з міністерством та доводити, що не можна впроваджувати такі зміни настільки різко. Такий перехід, мовляв, повинен робитися виключно у рамках реформування системи освіти. Так, дивитимуться на ефективність роботи коледжів та питання їх можливої реорганізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus