USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Болгарії затримали російське судно, яке маскувалося під українське

24 Жовтня 2018 07:00
Судно “Шельф-Юг”, яке прямувало з окупованого Криму під українським прапором і з підробленими документами Реєстру судноплавства України, затримано в порту м. Бургаса (Болгарія).

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на сайт “Чорноморська безпека” (flot2017.com) та дані групи “Інформаційний спротив – Крим”.

У повідомленні наголошується, що судно перебуває у власності громадянки РФ, але для уникнення європейських і українських санкцій продовжувало використовувати український прапор, отриманий іще до анексії півострова. При цьому воно не перебуває під технічним наглядом Реєстру судноплавства України з 2011 року, але здійснювало рейси до окупованого Криму за підробленими судновими документами.

За даними автоматичних ідентифікаційних систем, судно у вересні поточного року проходило обслуговування в закритому морському порту Ялти, куди заходило також під прапором України.

Ще одне заходження у Ялту “Шельф-Юг” здійснило 3 липня 2018 року, надавши копії суднових документів, яких, за інформацією Реєстру судноплавства України, немає в базах даних і, судячи з усього, вони мають численні ознаки підробок. Ідеться про технічний талон Реєстру судноплавства України від 22 січня 2018 року та місце проведення огляду “м. Севастополь”, класифікаційне свідоцтво Реєстру судноплавства України та свідоцтво Реєстру судноплавства України про придатність малого судна до плавання, нібито видані 5 січня 2017 року Херсоні; всі за підписом одного і того самого інженера-інспектора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus