USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Чехії можуть продовжити статус тимчасового захисту для українців до березня 2025 року

1 Серпня 2023 11:45
МВС Чехії запропонувало поправку до законопроєкту, якою передбачається продовження статусу тимчасового захисту для вимушених переселенців з України до березня 2025 року.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Біженцям з України може бути надано можливість продовжити в Чехії візу тимчасового захисту ще на рік, тобто до кінця березня 2025 р. Таку можливість зазначено в поправці до закону lex Ukraina, яку представило на розгляд Міністерство внутрішніх справ», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що автори поправки вважають, що перебіг війни поки що не свідчить про те, що біженці найближчим часом зможуть повернутися додому. Тимчасовий захист дає змогу вимушеним переселенцям з України отримати доступ до державного медичного страхування, освіти та на ринку праці.

Читати ще: Неповернення українських біженців коштуватиме економіці $113 мільярдів ВВП

Згідно з представленими матеріалами МВС, у робочих групах ЄС існує домовленість про продовження тимчасового захисту до березня 2025 року. Рішення про продовження має бути ухвалене на рівні Європейського Союзу до кінця жовтня 2023 року.

«Однак з огляду на стислі терміни, не можна чекати, доки буде ухвалено офіційне рішення Ради Європейського Союзу», – зазначили автори поправки.

Чеська Республіка надала тимчасовий захист майже 500 тис. вимушеним переселенцям з України, близько третини яких повернулися на Батьківщину.

Станом на 18 червня 2023 р. статус тимчасового захисту в країні мали 344 800 українців, переважно жінки та діти.

Нагадамо, у Чехії з 1 липня змінилася програма підтримки українських біженців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Заліплене око Показати IP 1 Серпня 2023 12:50
2-3 тижні...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus