USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Бази даних всіх місцевих МРЕВ об'єднали в одну

24 Червня 2015 09:30
ДАІ України віддала базу даних з реєстраціями всіх авто іншому відомству. Про це заявив заступник начальника Державтоінспекції Владислав Криклій, – повідомляють «fakty.ictv.ua».

Національна автоматизована інформаційна система (НАІС) з'явилася в Україні у 2013 році. Вона дозволила об'єднати бази даних всіх місцевих МРЕВ в одну, завдяки чому зареєструвати автомобіль стало можливо в більш короткі терміни і в будь-якому відділенні.

У НАІС міститься як вся інформація про автомобілі, так і про водія.

Зі слів Криклія, до власної бази даних ДАІ ставилися як Горлум до «своєї принади». Вона була закритою і ізольованою від інших служб.

«Ви навіть не уявляєте, яким було здивування колег, і перше опір, коли я виступив з ініціативою передати адміністрування і роботу з базою даних ДАІ в руки іншим. Але історична подія здійснилося, і шляху назад немає. Тепер НАІС буде адмініструвати департамент інформаційно-аналітичного забезпечення», — зазначив Криклій.

З цього приводу висловився і глава Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Антон Назаренко. На своїй сторінці у Фейсбуці він написав:

«Підтримую Владислава Криклія. Бо дійсно: розшуком викрадення автівок займався кримінальний розшук, а база даних була у ДАІ. Складнощі переходу будуть, але ДІАЗ зможе координувати спільну роботу з розшуку викрадених авто та боротьбу з двійниками».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 24 Червня 2015 09:46
Як терпер переписати автомобіль, хто знає?
VIP до Анонім Показати IP 24 Червня 2015 11:47
Кардинальних змін не відбулось, просто змінився розпорядник інформації. Щодо реєстрації: 1.Бажано звернутись до нотаріуса і оформити договір дарування (сплата держмита); 2.Йдете з документами в МРЕВ і подаєте заяву з копією доданого договору; 3.У заяві (прослідкуйте) має бути вказана дія "пряма перереєстрація". При цьому зміни вносяться лише до техпаспорту у графі "власник"; 4.Отримуєте новий техпаспорт і залишаєтепри цьому старі номерні знаки. Жодних послуг (окрім вартості техпаспорта) оплачувати не потрібно, адже нотаріус все перевірить; 5.Цивілку на нового власника рекомендую придбати у довільного страховика, а не у МРЕВ (у них вартість значно вища). Їхати на переоформленому авто до страховика маєте право, адже підставою для перевірки наявності полісу у водія є 1.порушення ПДР; 2.скоєння ДТП.
Анонім до VIP Показати IP 24 Червня 2015 16:36
Спасибо тебе, Добрый Человек!
Анатолій до VIP Показати IP 22 Вересня 2015 22:02
Не погана схема.Я так розумію якщо з різних областей то діла не буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus