USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

З жовтня ВПО зможуть отримувати послуги за місцем фактичного перебування

21 Вересня 2022 21:51
З 1 жовтня отримання соціальних послуг буде комфортнішим для ВПО, ніж є зараз. Для цього запрацює Єдина інформаційна система соціальної сфери.

Ця система дозволяє централізувати призначення, нарахування та виплати для ВПО. Завдяки їй внутрішньо переміщені особи зможуть отримувати соціальні послуги за місцем перебування, пише 24 канал.

Єдина інформаційна система соціальної сфери передбачає, що органи соцзахисту надаватимуть послуги незалежно від того, яка адреса вказана у людини в документах. Вона значно прискорить отримання допомоги та розв’язання проблемних питань переселенців.

«Наприклад, коли людина переїхала з міста Харків, отримала довідку ВПО у Львові, а потім перемістилася у Тернопіль, то всі питання вона зможе вирішити у фактичному місці перебування», – заявила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Відтак, внутрішні переселенці у будь-якому місті у регіональному управлінні соцзахисту зможуть:

– змінити у довідці ВПО неактуальне місце проживання;

– виправити помилкові чи некоректні дані у заяві на отримання довідки ВПО;

– з’ясувати й усунути причину затримки допомоги на проживання.

Переваги новації для працівників соцзахисту

Як зазначили в Мінсоцполітики, ця система також полегшить роботу співробітникам управління соцзахисту, адже

– автоматичному режимі відкриватимуться особові рахунки.

– завдяки реалізованим обмінам перевірка документів буде також автоматичною.

Електронні справи буде значно зручніше передавати з управління в управління в регіоні та між ними.

Урядовий портал повідомив, що Єдину інформаційну систему соціальної сфери протестували у Житомирській, Рівненській та Вінницькій областях. Це дозволило отримати зворотний зв’язок по роботі системи та пропозиції щодо покращень її функціоналу. Зараз триває підключення співробітників управління соцзахисту з інших областей для її впровадження по всій країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus