USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Дніпрі поліцейський застрелив водія, який побив патрульних. Відео 18+

30 Серпня 2023 09:32
У Дніпрі патрульний поліцейський застрелив водія елітного авто, який чинив спротив і побив патрульну.

Хто ж винен у трагедії: поліцейський, який міг перевищити повноваження, чи чоловік, що опирався копам – думки українців розділилися. ТСН.ua зібрав все, що відомо про цю історію.

Увечері 29 серпня у Мережі з’явилася інформація, що у Дніпрі просто посеред вулиці застрелили чоловіка. І до вбивства нібито причетний поліцейський.

Патрульна поліція Дніпропетровської області не стала приховувати інцидент і відразу визнала – стріляв їхній співробітник. Деталі історії в пресслужбі Патрульної поліції не наводили, лише пообіцяли з’ясувати всі обставини і уточнили, що копа-стрільця відсторонено від виконання обов’язків.

Водій поводив себе агресивно

У ДБР підтвердили, що після зупинки автомобіля, чоловік поводився агресивно та мав всі ознаки алкогольного сп’яніння.

«Водій автівки (у Мережі вказали, що це була машина Jaguar – Ред.), за наявними даними, ігнорував законні вимоги правил дорожнього руху», – йдеться в повідомленні.

За даними Офісу генпрокурора, патрульні зупинили автомобіль, в якому були дорослі та діти. Проте пасажири проігнорували вимогу вийти з салону. Тоді поліція почала силою витягувати їх транспорту та застосувала газовий балончик.
Під час бійки поліцейський застосував табельну зброю та тричі вистрелив у спину пасажиру. Від отриманих травм чоловік помер.

Коп захищав колегу

У Мережі писали, що патрульний вистрілив у чоловіка після того, як той напав на поліцейську. На фото видно, що жінці добряче дісталося під час бійки – її лице і руки повністю у крові.

За інформацією видання 24 канал, під час затримання водій активно чинив опір патрульній. Під час цього ще й завдав їй удару кулаком в обличчя. Інспектора він перекинув через себе так, що останній головою вдарився об землю.
На опублікованому пізніше відео видно, що чоловік та його пасажирка (очевидно дружина) чинили опір під час затримання. А діти підбадьорювали батька битися з поліцейським і фільмували все на телефон.

На кадрах видно, що поліцейський вистрілив після того, як чоловік повалив його на землю. Камера не зафіксувала, що саме робив водій у момент пострілу.

Після пострілу, дитина, яка знімала дії патрульних, з криками «тато-тато» підходить до батька.
Чи мав право патрульний відкривати вогонь

Варто зауважити, що патрульний скоріше за все, не попередив про застосування зброї та не зробив попереджувальний вистріл.

З іншого боку, згідно ст. 46 ЗУ «Про поліцію» є низка випадків, коли застосування вогнепальної зброї без попередження допускається.

Але у законі є інший нюанс: «Поліцейському заборонено застосовувати вогнепальну зброю в місцях, де може бути завдано шкоди іншим особам». А на місці інциденту поблизу були жінка і неповнолітні діти загиблого.

Зрештою, це питання дуже складне і з’ясовувати його буде слідство.

Що загрожує патрульному

Правоохоронця, що влаштував стрілянину, затримали. У ДБР уточнили, що з’ясовують правомірність застосування патрульним табельної зброї.

Наразі розпочато кримінальне провадження:

за ч. 1 ст. 115 (Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, яке карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років;

ч. 3 ст. 365 КК України – перевищення влади або службових повноважень, якщо вони спричинили тяжкі наслідки. За це передбачене позбавленням волі на строк від 7 до 10 років.

Що відомо про загиблого

Офіційної інформації про особу загиблого водія «Ягуара» немає.

За даними видання Іnformator, загиблий – Джумбері Сілогава, якому 1 вересня мало виповнитися 39 років. У Мережі Facebook ми знайшли профіль чоловіка з таким ім’ям та прізвищем. На аватарці біля нього стоять двоє хлопчиків, очевидно синів.

Зауважимо, що діти із схожими обличчями фігурують на поширених у соцмережах відео з місця стрілянини. Показувати їхні обличчя ми не маємо права.
Думки українців розділилися

У Мережі думки українців щодо того, хто винен у трагедії: водій чи патрульний, розділилися.

Офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан з позивним «Штірліц» вважає, що ніякого конфлікту і трагедії не було б, якби водій просто виконав би вимогу патрульних.

«Повна безкарність на всіх рівнях за ці дії по відношенню до поліцейських зробили сьогодні свою криваву справу. Безкарність роками і підтримка суспільства. Розслідування і вирок авжеж буде, але все це – наслідок, який обов’язково повинен був статитися. Треба змінювати не поліцейських, а суспільство та його відношення», – зазначив «Штірліц».

Говорячи про безкарність, він нагадав про скандального фітнес-тренера і блогера Романа Заволоку, який кидався і ображав військових.

Співзасновник Українського інституту майбутнього і політичний експерт Юрій Романенко теж певен, що поліція діяла правильно.

«Якби не стрибали, як хворі, то й біди не сталося б», – написав він

Натомість журналіст Євген Істребін вважає, що в таких випадках, коли кількість поліціянтів і тих, кого вони затримують, рівна, а затримані не хочуть виконувати вимоги копів, слід чекати підкріплення, а не застосовувати зброю. Він не вірить, що у вівторок о 17:45 чоловік, який їхав з дружиною та двома дітьми, міг бути п’яним.

Журналіст нагадав, що вбивство поліцейськими Джорджа Флойда 25 травня 2020 року у США викликало масові протести та заворушення по всій країні.

А для пропагандистів РФ – новий привід для фейка

Тим часом, на пропагандистських ресурсах Росії активно поширюють абсолютну дезінформацію про те, що чоловіка нібито застрелили за спротив під час мобілізаційних заходів. Це не відповідає дійсності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 54
Андерсон Показати IP 30 Серпня 2023 09:54
Шкода, що так трапилося, але на що розраховувала ця родина? Для чого вони це влаштували? І якщо вибирати пьяного за рулем, чи мертвого за рулем, то нехай буде останнє
Роман Показати IP 30 Серпня 2023 09:56
А як же прийоми самозахисту і рукопашного бою? Що поліцейські не знають їх? Не вчили чи що? Кожного року здають проф підготовку, ще більше набирайте дівчат і неадекватна, які тільки людей вбивають і б'ють.
Штати до Роман Показати IP 30 Серпня 2023 11:29
Подивись відосики з Штатів. Якщо тебе зупинив поліціянт - руки на кермо - і ніяких лишніх рухів. Сказали вийти з машини - вийшов і руки на капот. Все крапка. Хочеш виклакати адвоката - будь ласка твоє право. Але не підкорятись командам поліціянта - це порушення закону. Щодо України - повний правовий негілізм. "Мусор - за что астанавил ?" "Ты не имеєшь права меня астанавлівать без причины" - купа подібних відео "гуляють" в українському ютубі. Може - пора жити за законами ?
скептик Показати IP 30 Серпня 2023 10:00
обурівший мажор напав на поліцейського !!! в штатах поліція не церемонилася б. але поліцейські також не праві. пасажири нічого не порушували, тому насильницькі дії проти них, тим більше застосування спецзасобів є протиправними.
Правда Показати IP 30 Серпня 2023 10:05
Його дії правомірні.Правда не відомо, чи стріляв в повітря до того,хоча це "бика"не зупинило б.Вже було в Дніпрі,тільки тоді виродок застрелив поліцейську.
Лучанин Показати IP 30 Серпня 2023 10:10
На що він очікував коли почав махати кулаками. Жив билом подох як пес, і судячи з відео нащадки його такі самі.
Просто Показати IP 30 Серпня 2023 10:30
буде знов цей позор. с*ка поліція має бути поліція. їхнє слово закон.
Трчно до Просто Показати IP 30 Серпня 2023 11:25
Еге, і коли бабусю переїхали і на лавку в Рівне теж поклали і тихенько злиняли, теж закон.
Цікаво до Трчно Показати IP 30 Серпня 2023 20:04
то ті самі були?
Правда Показати IP 30 Серпня 2023 10:32
В суді буде трактуватись як самозахист,напад на поліцейського при виконанні.
Олександр до Правда Показати IP 31 Серпня 2023 20:56
А мені так можна ? Мені можна застрілити сусіда котрий напав на мене з кулаками (а я маю при собі зареєстровану зброю)?
лучани Показати IP 30 Серпня 2023 10:55
Бикував не перший раз. Накази копів треба виконувати, тим більше коли діти в машині. Він підставляв своїх дітей під небезпеку опираючись законним діям поліції.
Микола Показати IP 30 Серпня 2023 11:16
Бидло добикувалося. Шкода поліцейського, затягають
Поліція клоуни Показати IP 30 Серпня 2023 11:23
У США з таким тату вона ніколи б не отримала роботи. Гарантовано. Алу у нас квазіполіція, копія, то у нас певно з тату й на лобі можна.
123 до Поліція клоуни Показати IP 30 Серпня 2023 14:53
шо за бред? шо ти несеш?!
Поліція клоуни до 123 Показати IP 30 Серпня 2023 15:24
Дурню, у штатах багато військових йдуть працювати в поліцію після служби, але вони забивають плече тільки трохи вище ліктя, щоб коли сорочку з коротким рукавом коли носиш не було видно тату. Але ж у нас квазіполіція, то ж і маємо те що маємо. Картинка є, а скрутити не можуть. Для чого потрібна така поліція??
123 до Поліція клоуни Показати IP 30 Серпня 2023 17:22
https://fishki.net/2671899-tatuirovannye-policejskie-v-amerike.html Сам дурень, навіть гуглом не вмієш користуватися
123 до Поліція клоуни Показати IP 30 Серпня 2023 20:07
То чого таке видумав про татуювання та поліцейських, мамкін АСАВчик?
Поліція клоуни до 123 Показати IP 31 Серпня 2023 14:46
Мамин дурень це ти, пишу бо жив там. Ииии. Можливо в останні роки щось ф змінилося.
123 до Поліція клоуни Показати IP 31 Серпня 2023 16:43
хіба в фантазіях
влад Показати IP 30 Серпня 2023 11:29
1. Авторитет поліції має бути таким, щоб жоден не ставав перед питанням: виконувати вимоги поліціянта чи ні; 2. Підняття руки на поліцейського - це вже посягання на нього, а ударивши його (її) без сумніву повинне нести саме таку реакцію, інакше завтра поліціянтів будуть бити всі у кого мязи заміняють мізги. 3. Зверніть увагу на реакцію родини водія, у них така реакція на поліцію - це норма, хозяїва життя отримали нарешті свій рахунок, нажаль дуже завеликої вартості. 4. До поліції багато питань є і вони справедливі. Але без поліції, або з такою що її працівників можна бити і цькувати, нам буде ще одна війна як у 90-х роках. 5.І нарешті,Гогілашвілі Олександр, зам.міністра МВС - памятаєте? Чи не в кадровій роботі у нас причинно-наслідковий результат... Цей Гогі, мало чим відрізняється від Сіво, що вдарив жінку, можливо маму, дочку своїх батьків, кохану і тд за це отримав реакцію. А Гогі за свій словесний напад на підлеглих продовжує бути безкарним...просто переведеним на іншу роботу... Маємо те що маємо!
Анонім до влад Показати IP 30 Серпня 2023 22:19
ППКС. Можна скільки завгодно називати деяких людей вертухаями за те що, вони одягли деяку опізнавальну форму й отримали деякі повноваження(обов'язки) застосовувати силу та зброю. Он у нас зараз є надцять десятків тисяч людей, хто теж одягнутий в опізнавальну форму, на ній теж є символіка України і на їх здоров'я та життя посягають кацапи. Те, що умовний РєзнікОв продає дорого яйця в куртках взагалі не означає, що наші військові мають якось більш делікатно реагувати на насилля з боку тих, хто посягнув на життя цивільних українців і також на носія Українського прапора на собі: кацап це чи наш громадянин. Мудак своєю поведінкою загрожує українцям - мудак відгрібає, незалежно від місця дії: фронт чи місто. Маємо збудувати країну, де різні Гогіли змушені будуть покинути систему щоб через їх неналежну поведінку в суспільстві не виникали екстрапольовані сумніви в доцільності застосування сили проти п'яних (нетипово збуджених) людей, кому життя інших українців байдужі
Оказія Показати IP 30 Серпня 2023 11:30
"Український інститут майбутнього", засновник, Геращенко. Наглядова рада: Деймон Вілсон (США), радник з питань зовнішньої політики США, Алекса Чопівськи (США), директорка Програми з питань світової економіки в Інституті Аспену, Джонатан Джаногли (Об'єднане Королівство), член Парламенту Великої Британії, колишній речник з питань торгівлі та промисловості в департаменті бізнесу, підприємництва та регуляторної реформи, колишній державний секретар від парламенту в Міністерстві юстиції Великої Британії, - Марілуїзе Бек (Німеччина), засновниця аналітичного центру Zentrum Liberale Moderne, колишня депутатка Бундестагу та Парламентської асамблеї Ради Європи; - Павло Клімкін (Україна), Міністр закордонних справ України у 2014—2019, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Німеччині, автор численних публікацій про національну безпеку та міжнародні відносини України; Аххахаха! Приїхали.
Юрій Показати IP 30 Серпня 2023 11:46
Скільки разів поліція не несе відповідальності за свої такі вчинки, моєму знайомому зламали руку як витягнули з машини за те що він попросив представити їхні посвідчення, справою займалось дбр і нічого з того. Яка має бути до тих ...... Повага
Андерсон до Юрій Показати IP 30 Серпня 2023 12:00
Теж знайомий вирішив побикувати? Які питання ще до ДБР?
скептик до Андерсон Показати IP 1 Вересня 2023 19:30
поліціянт ЗОБОВЯЗАНИЙ показати посвідчення і назватись, інакше в мене є всі підстави вважати, що він не поліцейський
Макс Показати IP 30 Серпня 2023 12:53
Цікаво, цей бурий бик українець? Якщо ні, то найбільше обурює саме те, що країна поступово стає відстійником для різних закордонних пройдисвітів, які понаїзлжали сюди, невідомо з чого розпочали свій *бізнес*, і відкрито плюють на українські закони.
Ірина Показати IP 30 Серпня 2023 13:13
Я не знаю, що передувало цій ситуації, але поліцейських я також перевірила б на алкоголь чи наркотики. Що спровокувало те,що вони як в п'яній бійці витягали жінку і бризкали газом направо і наліво, на відео я не побачила. Бикували-так. Поведінка дітей-шок. Але поліцейські мають бути адекватні, психічно стійкі і обізнані з правилами використання зброї і спецзасобів. По тому відео, що є, виглядає так, ніби поліцейські все це робили від безпорадності. В правовій державі - поліцейському тюрма, однозначно. В цій ситуації єдині,хто загружував життю та здоров'ю людей навколо, це поліцейські.
Андерсон до Ірина Показати IP 30 Серпня 2023 14:21
Теж паненька п'яна роз'їзджаєш? Сів п'яний за руль - все, ти вбивця, відношення має бути відповідне! не загрожували вони нікому, повилазило?
Ірина до Андерсон Показати IP 30 Серпня 2023 14:45
Ні разу в житті собі цього не дозволила. З чого ти взяв, що він був п'яний? Бо так казали? Крик в авто - це загроза? То таке саме перелякане, як і вони
Ірина до Андерсон Показати IP 30 Серпня 2023 14:59
Повилазило тобі. І я так розумію, що ти таке саме фізично не дуже розвинуте, перелякане, як і вони, мабуть і професія та сама. "Не вмію затримати, застрелю нах.. ".Я б ще командира їхнього притягнула до відповідальності, за те що такі екіпажі патрулюють місто.
Андерсон до Ірина Показати IP 30 Серпня 2023 16:23
І професія не та, і фізично не такий. Коротше не вгадала, а навіть насмішила. Там на відео видно, що він в гівно! І мінялися вони місцями з жінкою, бо він в гівно, і бив він поліцменку, бо він в гівно, ще й розтин покаже, що він в гівно. А п'яне водіння, не виконання вимог, напад в змові на поліцейського при виконанні обов'язків - все є на відео, самі зняли. Дякувати, що не тобі, з твоїми сумнівними розумовими здібностями, вирішувати правомірність дій поліцаїв.
Ірина до Андерсон Показати IP 30 Серпня 2023 18:06
Я не екстрасенс, як ти, по відео не зрозуміла. Можливо він і в гімно, але ти точно гімно, бо хамити людині, не знаючи її, це тупо, низько і не культурно. І до речі твої розумові здібності в мене сумнівів не викликають, тому щось обговорювати далі не бачу сенсу.
Андерсон до Ірина Показати IP 30 Серпня 2023 19:24
Давай, Ірішка, добре, що написала, що не бачиш сенс.
скептик до Ірина Показати IP 1 Вересня 2023 19:31
відмова жінки надати документи є підставою для затримання. читайте закони
Василь Показати IP 30 Серпня 2023 13:19
Ніхто вже нічого нового не придумає-потрібно робити так,як у людей.Попробував би хоч один наш водій так бикувати в Європі обо США-там вони законопослушні,бо знають,що можуть отримати кулю.Якщо не положать руки на авто.З другого боку, авторитет правоохоронних органів став досить низьким за рахунок різних поборів.З одного боку -п"яні водії без адекватного покарання,з другого-побори.І служба мініатюрних жіночок в патрульній поліції також доволі сумнівна(див. фото).Не змогла розрядити пістолет в нападника,хоча він був зупинений ще годину тому(див. час).
Федя44 Показати IP 30 Серпня 2023 14:00
А що менту залишалося робити. Той неадекват побив ту дівку. Ще діти підростуть будуть такі самі неадекватні. Про федю напишіть щось. Тому що забувають....
Правда Показати IP 30 Серпня 2023 18:40
грузин.Хотілось би подивитись від зворотнього.Українець в грузії і така поведінка,цікаві думки інших...Так законодавство не досконале,як і в багатьох,але...в нас воєнний стан і дії правоохоронців відповідні.Нагородження поліцейських за сумлінне виконання обовязків є доречним.
Віктор Показати IP 30 Серпня 2023 19:57
Поліцейський повинен вживати заходи впливу фізичні, зброя застосовується в крайньому випадку, понабирали неадекватних скоро будуть всіх стріляти, керівництво щей заступиться, ганьба
Анонім Показати IP 30 Серпня 2023 20:34
Якщо після цього акту справедливості стосовно нахабної бикоти поліцейських хоча б якось покарають, пересічним людям з такою державою не по дорозі. Якщо закони дебільні і процедурно їх мусово покарати, вечором того ж дня має бути президентський указ про амністію, а міністерський про підвищення в званні й преміювання
Джордж Ф. до Анонім Показати IP 30 Серпня 2023 21:33
Повних аналогій з американською ситуацією нема. Там коп застосував достатню і необхідну силу, після ефективного застосування якої таки перевищив шляхом продовження її застосування, наркоман в наручниках перестав бути підвищено небезпечним, якщо стоїть задача вступитись за привілейовану расу, то правосуддю є де побачити злочинну надмірність в незнятті коліна глибоко шанованого пана Д.. Наш же поліцейський не справився із затриманням, його сил виявилось недостатньо і вжив екстрений захід. Якби в нашу поліцію брали таких крепких хлопців і дівчат, як водій Ягуара, ситуація могла б розвиватись за іншим сценарієм, але, напевно, не можуть класних хлопаків і дівчат вмотивувати зарплатою і гарантіями з боку держави. ЖБВ кароч, життя бикоти важливі
Олександр Показати IP 30 Серпня 2023 22:29
Під час військового стану в країні поліція діяла правильно, а то вже ми Українці на голову один одному і нанесемо ніякої відповідальності, постійно поліція неправа. Зупинили вийшов, дихнув, тверезий і поїхав або п'яний склали протокол і дружина сіла за кермо і поїхали і всі були цілі. Ато панти ображає поліцейську хто давав право бити жінку незважаючи чи вона поліцейська чи первісічна громадянка.
Сергій Показати IP 31 Серпня 2023 11:13
Поліція повинна робити свою роботу в волів підчинятись законним вимогам поліціі але подивіться на море відео фейсбук поліцаі кошмарять всіх наших водіїв Украіни та військових від Львова до Запоріжжя де реакція на свавілля своіх підлеглих Клименко міністра МВС де Заступник Департаменту Патрульної поліціі Білошицький Олександр чому вони не реагують а тепер розстріляв безбройного чоловіка при матері та дітях без попереджувального пострілу, Народ Украіни Неповажає і не довіряє поліціі треба відновити довіру до поліціі Щоб там Служили нормальні поліцейські ідо них була повага!
123 до Сергій Показати IP 31 Серпня 2023 14:01
Не бреши, тобі просто шкода собі подібного пияка. За добу двох травмовано, двох вбито твоїми друзями по чарці
Сергій Показати IP 31 Серпня 2023 14:26
Ще раз для тупорилого пишу в Америці за вбивство поліцаю дали 22 роки а ти просто психічно хвора людина тобі треба лікуватись кажу як медик справедливість має бути за вбивство повинний відповідати поліцай а порушники за своі злочинні дії думаю тепер до тебе дауна дійшло
123 до Сергій Показати IP 31 Серпня 2023 16:28
Ти такий медик, як з гівна куля. Шось там в коментарах мукаєш, та питаєш чи дійшло?! так дійшло, що ти крім того, шо неосвічене бидло з ковгоспу, що не чуло за правопис, але й дегенерат з пошкодженням головного моску, який власний шизоїдний бред видає за істину
123 до 123 Показати IP 31 Серпня 2023 17:53
Хто це, цікаво, від мене пише?
Алла Показати IP 31 Серпня 2023 16:11
Поліцейський молодець відреагував швидко миттєво. Привикли пʼяними за руль сідати та ні за що не відповідати бо грошей куча. І ніколи їх не притягали до відповідальності. Що це за виховання дітей. Тату бий поліцейського. Якщо поліцейського посадять треба збирати мітинги і міняти реформувати суд. Бо за таких ми ніколи в Європу не потрапимо.
Олександр до Алла Показати IP 31 Серпня 2023 21:01
А яка зброя була в руках у вбитого ?
Шаргиз до Олександр Показати IP 31 Серпня 2023 22:45
Не будеш спокушати Господа, Бога твого. У ягуарівської компашки була безліч нагод не довести до насилля з жодної зі сторін
Сергій Показати IP 1 Вересня 2023 07:41
Я на хворих не ображаюсь ти або кончена поліцейська тварюка ,або мозахіст покарання має бути для всіх сторін чи ти урод згадуєш майдан де твоі ублюдки били та вбивали студентів та людей що теж були при виконанні гнидники з МВС ,і ім злізло все з рук надіюсь що цього разу так не буде закон одинаковий для всіх повинні всі сторони понести покарання
Анонім до Сергій Показати IP 1 Вересня 2023 11:53
АУЕ, братуха
Сергій Показати IP 4 Вересня 2023 00:15
123:твій Поліцай мажор син податківців мілліонерів та його напарник Анастасія Жила скоіли жахливий злочин Звонков мажор розстріляв безбройного чоловіка в спину як беркут розстрілював безбройних людей на майдані МВС теж було при виконанні але цього разу відповідати за Вбивство прийдеться такому упирю поліцаю
Сергій Показати IP 4 Вересня 2023 00:30
123 Патрульний Єгор Звонковмажор синок батьків мілліонерів що розстріляв в спину безбройного чоловіка без попередження та його напарниця Анастасія Жила скоіли важкий злочин так само беркут розстрілював безбройних людей як це було на Майдані тоді теж МВС України було при виконанні,але цього разу вбивця має бути покараний в ніякі гроші його батьків податківців і зв'язки йому не поможуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus