USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Дубівській ОТГ вчителі можуть залишитись без роботи

19 Червня 2017 16:27
У зв’язку зі створенням опорної школи у Дубівській об’єднаній громаді працівників трьох навчальних закладів змусили підписати документ про істотні зміни в умовах праці та можливе вивільнення посад. Зокрема, це стосувалось колективів шкіл у селах Дубове, Бахів та Городище, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Вчитель Дубівської ЗОШ I-III ступеня, активістка партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Наталія Тхоржевська каже, що педагогам та техпрацівникам ніхто не розповів суті істотних змін в умовах праці.

«Депутати об’єднаної громади проголосували за створення опорної школи на основі Дубівськї ЗОШ. Після цього було видано розпорядження сільським головою Романом Троцюком про інформування колективів трьох шкіл про наслідки реорганізації. Директор кожному персонально дала підписати цей документ, ніби ми проінформовані. Але інформації нам так ніхто й не надав. Я тричі особисто зверталась до керівника нашої школи, аби вона пояснила в чому будуть істотні зміни праці. Директор сказала, що сама не знає, адже у сільській раді пояснень теж не отримувала. Нова очільник нашого відділу освіти пані Лук’янчук взагалі жодного разу не зустрічалась із вчителями, хоча, напевно, мала б теж нам пояснити суть цього питання», – розповіла Наталія Тхоржевська.

На думку пані Наталії, вчителі дізнаються про результат освітньої реорганізації в громаді, коли повернуться із відпустки у кінці серпня. Для декого, робочого місця може уже не знайтись.

Варто зазначити, що навчальні заклади у Бахові та Городищі стануть філіями Дубівської опорної школи.

Голова фракції «УКРОП» у Дубівській сільській раді Юрій Тищук переконаний, що основна проблема не у створенні опорної школи, а у неетичному підході в роз’ясненні змін в системі освіти.

«Наша фракція голосувала «за» створення опорної школи на базі Дубівської ЗОШ, адже в перспективі це поліпшить умови та якість навчання дітей. Загалом це необхідна реформа. Звичайно, вона має свої перестороги. Перш за все, колективам шкіл необхідно детально пояснити, які зміни їх очікують. Для реорганізації навчальних закладів до нашого бюджету мають надійти кошти із державної казни. Ми будемо контролювати, аби ці гроші витратились за призначенням, а не пішли до чиєїсь кишені», – наголосив Юрій Тищук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Односельцям Показати IP 19 Червня 2017 18:13
Громада з ями не вилізе, а фізик і фізкультурник знову хати збудують

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus