USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

У двох коледжах Волині всупереч закону занижували стипендії

21 Січня 2014 14:11
Ковельська міжрайонна прокуратура провела перевірку додержання та застосування законів щодо захисту прав дітей у Ковельському медичному коледжі та Ковельському промислово-економічному коледжі Луцького Національного технічного університету. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

В обох навчальних закладах виявлено порушення Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці» щодо недоплати стипендії дітям шахтарів, які загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві, стали інвалідами І-ІІ групи, мають стаж підземної роботи понад 15 років.

Під час проведення перевірки в Ковельському промислово-економічному коледжі Луцького Національного технічного університету встановлено, що батько однієї неповнолітньої студентки навчального закладу на момент вступу дочки до коледжу мав стаж роботи під землею тривалістю понад 15 років.

Відтак його донька відповідно до частини 1 статті 5 Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці» має право на отримання стипендії у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

Всупереч вимогам чинного законодавства, від початку навчання дівчини у коледжі (а це 01 вересня 2012 року) по теперішній час стипендія їй нараховувалася на загальних підставах та була нижчою за рівень прожиткового мінімуму.

Це призвело до утворення заборгованості з виплати стипендії у сумі понад 8 тисяч грн.

У зв’язку з цим Ковельський міжрайонний прокурор звернувся до Ковельського міськрайонного суду з позовною заявою в інтересах неповнолітньої з вимогами про стягнення з навчального закладу на її користь заборгованої стипендії та про зобов’язання проводити у подальшому виплату стипендії студентці в розмірі прожиткового мінімуму.

Рішенням суду позов прокурора задоволено в повному обсязі.

Згідно з результатами перевірок у медичному коледжі Ковельський міжрайонний прокурор підготував такі позовні заяви в інтересах ще 10 студентів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Галина Федорівна Показати IP 21 Січня 2014 17:35
поки деяким викладачам в луцькому медколеджі не заплатиш не бачити дитині стипендії,хоч вчи хоч не вчи
Ірина до Галина Федорівна Показати IP 11 Лютого 2014 22:06
Донька навчається в Луцькому медичному коледжі і ніхто від неї хабарів ніколи не вимагав , а викладачі дуже вимогливі в навчанні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus