USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Франції під час карантину «жовті жилети» вирішили поновити акції протесту

17 Травня 2020 16:38
В одразу кількох містах Франції жовті жилети вийшли протестувати попри заборону збиратись через пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє Le Figaro.

Так, групи людей зібрались в Тулузі, Нанті, Бордо, Монпельє, Ліоні, Сен-Назері. В Тулузі, зокрема, сталося зіткнення між протестувальниками та торговцями.

В Монпельє жовтих жилетів оточила поліція, застосувавши кийки для розгону демонстрантів. Одна жінка отримала травму голови.

В Сен-Назері на демонстрацію прийшли близько 130 протестувальників, майже половина була оштрафована за порушення заборони на масові заходи.

У Франції в листопаді 2018 року масові акції почалися через різке підвищення цін на паливо. Пізніше протестувати вийшли французькі школярі і студенти.

Невдоволення не вщухло навіть після того, як французький уряд погодився скасувати підвищення цін на паливо і заморозити ціни на газ і електрику на 2019 рік — тоді французи стали виступати за підвищення зарплат і пенсій, зниження податків і навіть встановлення більш м’яких вимог для вступу в університети.

Протести жовтих жилетів пройшли не тільки у Франції. До них приєдналися жителі деяких міст Португалії, а також Брюссель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
планета Показати IP 17 Травня 2020 19:15
Путін тобі пора в Пекло
Лісник до планета Показати IP 19 Травня 2020 06:58
не надоїло бути бараном, планета?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus